6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Valilikten don uyarısı

Bursa Valiliği, yurdun Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdiğini belirterek, meyve, sebze ve fide üreticilerinin gerekli tedbirleri almasını istedi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Türkiye Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında. Bu sebeple 15-16 Mart gecesi, Marmara Bölgesi'nin kuzeybatısı ile güneydoğusu (Bursa), Ege'nin iç kesimleri, Akdeniz'in kuzeybatı (Burdur ve Isparta) kesimleri, Orta Karadeniz ve kıyı kesimleri hariç Batı Karadeniz'de ve İç Anadolu'da hafif, yükseklerde orta kuvvette don bekleniyor.

16-17 Mart gecesi, Marmara Bölgesi'nin kuzeybatısı ile doğusu, Ege ve Akdeniz'in iç kesimleri, doğu kıyıları hariç Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da hafif, yükseklerde orta kuvvette, 17-18 Mart gecesi, Marmara Bölgesi'nin kuzeybatısı ile güneydoğusu (Bursa), Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri, doğu ve orta kıyıları hariç Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da hafif, yükseklerde orta kuvvette don bekleniyor.

18-19 Mart gecesi ise, Ege ve Akdeniz'in iç kesimleri, doğu ve batı kıyıları hariç Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da hafif, yükseklerde orta kuvvette don bekleniyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklıklar sebebiyle erken çiçeklenme ve meyve teşekkülü dönemindeki meyve, sebze ve fide üreticileri ile seracılar gerekli tedbirleri almaları konusunda uyarılırken, çiftçilerin don hakkında daha geniş bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları istendi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2010 Pazartesi 18:09:00
Güncelleme :15 Mart 2010 Pazartesi 23:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?