3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Valilik'ten işsizlere kurs

Bursa Valiliği, işsiz kişileri meslek sahibi yapıyor. Türkiye'de ilk kez düzenlenen beton mikser operatörlüğü kursunda 12, çocuk bakıcılığı kursunda 16, karo ve fayans döşemeciliği kursunda ise 19 kişi meslek sahibi oldu. Yeterli katılım olmadığı için boya badana ve evde hasta yaşlı bakım kursu açılamadı.

Bursa Vali Yardımcısı Halis Arslan, kursların verildiği Sevgi Köyü Toplum Merkezi'ni ziyaret etti. Kurslara katılan bayanların çocuklarının ücretsiz kreşten faydalandığını, kursa katılanlara günlük 15 lira harçlık verdiklerini anlatan Vali Yardımcısı Halis Arslan, "Biz balık vermeyi değil balık tutmayı öğretiyoruz. Kursa katılanlara günlük 15 lira harçlık veriyoruz. Meslek ve iş sahibi yapıyoruz. Sevgi köyünde kurslara katılan bayanların çocuklarına da kreşte ücretsiz bakıyoruz"dedi.
Beton mikser operatörlüğü kursunu Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi öğretmenlerinden Mehmet Gültekin’in ve diğer kursların da uzman görevliler tarafından verildiğinin altını çizen Arslan, kurslara katılım oranını arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

16 kişinin katıldığı çocuk bakıcılığı kursunun 46 gün, Türkiye’de ilk kez yapılan ve 12 kişinin katıldığı beton mikser operatörlüğü kursunun 8 gün, 19 kişinin katıldığı Atatürk Endüstri Meslek Lisesinde devam eden karo ve fayans döşemeciliği kursunun da 15 gün sürdüğünü anlatan Arslan, 0-6 yaş grubu erken çocukluk gelişimi desteklemek amacıyla sosyal imkanları yetersiz ailelerin çocuklarına ücretsiz olarak da anaokulu eğitiminin verildiğini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 14:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?