2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Van kedisi gibi kuzu

Mustafakemalpaşa'da, iki gözü farklı renkte olan kuzu görenleri hayrete düşürüyor. 

İlçenin Keltaş Köy yolu üzerindeki bir çiftlikte dünyaya gelen kuzunun bir gözü mavi diğer gözü ise siyah. Çiftlikte ailesi ile birlikte bekçilik yapan Kerem Ayata, kurbanlık olarak baktığı koçların arasında bulunan renkli gözlü kuzuyu henüz 10 günlükken fark ettiğini söyledi. Ayata'nın 'Pamuk' adını verdiği renkli gözlü kuzuyu muayene eden Veteriner Talip Erdem, "Kuzuda herhangi bir hastalığa rastlanmadı. Kuzu oldukça sağlıklı ve iki gözü de görüyor. 

Herhangi bir körlük yok. Çok enteresan bir durum. Şimdiye kadar görülmemiş bir vaka. Gözünün biri çakır, diğeri ise kristal siyah. Damızlık olarak bırakılacak. Gereken tahliller yapılıp, ileride farklı göz renginin nesilden nesle geçme ihtimali araştırılacak" dedi. 

Renkli gözlü kuzunun sahibi Kerem Ayata ise hayvanları çok sevdiğini belirterek, "Bu kuzuyu 10 günlükken fark ettim. Onunla yatar-kalkar oldum. Bu diğerlerinden farklı olarak daha iri ve daha tüylü doğdu. İlk kez koyun bakıyorum, bu işten anlamıyorum. Bu hayvanı meraklısına verebilirim" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2006 Cuma 14:50:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?