5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Vasiyet yerine getiriliyor

Bursa’ya hayatı boyunca yaklaşık 30 milyon YTL’lik hayır kurumu kazandıran ve 1.5 ay önce vefat eden Mustafa Dörtçelik’in ölümünden önce bitirilmesini vasiyet ettiği 2 hastanenin önümüzdeki ay ihaleye çıkartılacağı bildirildi.

Bursa İl Sağlık Müdürü Osman Ayyıldız, İzmir yolu Ertuğrul mevkiinde hayırsever işadamı tarafından yapımına başlanan 250 yataklı Dörtçelik Çocuk ile 200 yataklı Dörtçelik Akıl ve Ruh Sağlığı Hastaneleri için 2005 bütçesinde 9,5 milyon YTL ödenek ayrıldığını söyledi.

Ayyıldız, ödeneğin DPT’den Sağlık Bakanlığı’na gönderildiğini belirterek, 2 hastanenin de hizmete girmesiyle Bursa ve çevre illerinin bu alandaki büyük eksikliğini gidereceğini ifade etti.
Bayındırlık İl Müdürü Ali Özyurt ise, Dörtçelik Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi’nin 14 Mart’ta, Dörtçelik Çocuk Hastanesi’nin ise projesinin güncelleştirilmesinden yapılacak maliyet çalışmasının ardından önümüzdeki ay içinde ihaleye çıkartılacağını bildirdi.

Özyurt, kaba inşaatı biten Akıl ve Ruh Sağlığı Hastanesi’nin 2 yıl içinde tamamlanmasının planlandığını belirtti.

11 Ocak 2005 tarihinde solunum yetersizliğinden dolayı vefat eden Mustafa Dörtçelik, 1968 yılında 23 Temmuz İlkokulu’nu yaptırarak başladığı hayır işlerinde hayatı boyunca Bursa’ya yaklaşık 30 milyon YTL tutarında okul, huzurevi ve yurt kazandırmıştı. Dörtçelik’in ölümünden önce ’en büyük hayalim’ dediği Eğitim Köyü’nün ise inşaatı halen devam ediyor. Dörtçelik, İzmir yolundaki 2 hastanenin ise hayır işlerinden KDV alınmasından dolayı inşaatını durdurmuş; ancak bu uygulamanın kalkmasından sonra ölüm döşeğinde bu yerlerin bitirilmesini vasiyet etmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 16:44:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?