4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Vatandaşın UKOME isyanı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) gece ulaşım tarifeleri ile ilgili aldığı karar vatandaşı mağdur etti.

UKOME'nin 13.05.2009 tarihinde, gece ulaşım seferlerleriyle ilgili yaptığı düzenleme vatandaşı isyan ettirdi.

UKOME'nin 13 Haziran'da yapılan toplantısında, Kent Meydanı ile batı bölgesi arasında çalışan özel halk otobüsleri gece hatlarının (G1-G2-G3-G4) kaldırılmasına karar verildi. Ancak alınan bu karar, merkez Osmangazi ve Nilüfer ilçesinde, Hürriyet, Hamitler, Bağlarbaşı, Emekköy, Güneştepe, Geçit, Yunuseli TOKİ, Hamitler TOKİ, ve Yenikent civarında ikamet eden mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı.

Yunuseli TOKİ Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bekir Turacı, yaklaşık 1 ay önce kaldırılan seferlerin yeniden başlatılmasını istedi. Semt sakinlerinin genelde gece işlerine gittiğini, ancak otobüs bulamadıkları için zor durumda kaldıklarını ifade eden Turacı, bazı vatandaşların sokakta dolaşan gençlerden dayak yediklerini, eşlerinin ise tacize uğradığını söyledi.

Semt sakinlerinden Ahmet Yaşar ise, seferlerin kaldırılmasının kendileri açısından kötü olduğunu ifade ederek, "Bir ay önce yapılan gece seferlerini kaldırdılar. Gece olan düğün ve davetlerimizi iptal etmek ya da erkenden kalkmak zorunda kalıyoruz. Ben gece çalışıyorum. Otobüs bulamadığım zaman evime yürümek zorunda kalıyorum. Gece yolda yürürken başıma kötü bir olay gelse bunun hesabını kim verecek?

Buradan gündüz vakti Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne bile otobüs yok. Bursa'nın kültür başkenti olduğu, her yönden gelişen bir şehir olduğu söyleniyor. Böyle bir şehirde hastane ile bağlantımız yok. Bursa'nın gelişen bir şehir olduğunu söyleyenler öncelikle bize ulaşım imkanı sağlamalıdır. Belediyecilik, halka hizmet etmeyi ve vatandaşını mağdur etmemeyi gerektirir" dedi.
Akşam saat 8'den sonra Heykel'e bile otobüs olmadığını söyleyen semt sakinleri, bu durumun bir an önce düzeltilmesini istedi.

UKOME, 13 Haziranda, BURULAŞ'ın teklifi üzerine, bazı semtlerdeki gece seferlerinin iptaline karar vermişti. Yapılan yeni düzenlemeye göre, 90-B ve 90-D numaralı otobüsler sadece ana arterlerde hizmet veriyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 14:38:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?