5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Vatandaştan 'lodos' tazminatı talebi

Bursa’da şiddetli lodos sebebiyle işyerinin üzerine apartman duvarı yıkılan bir kişi, zararının tazmin edilmesi için mahkemeye başvurarak hasar tespiti yaptırdı. Diğer lodos mağdurlarının da mahkeme açması bekleniyor.

Şehirde dün gece saatteki hızı 100 kilometreyi bulan lodos sebebiyle evlerin çatıları uçarken, bir kamyon şarampole yuvarlandı. Onlarca kişi karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu hastanelere kaldırılırken, mağdur olan vatandaşlar da zararlarının tespiti için hazırlıklara başladı.

Uluyol Caddesi Gönül Sokağı üzerindeki Alper Vapur’a ait işyerine, Çavuşlar Apartmanı’nın duvarı yıkıldı. Soluğu adliyede alan Vapur, 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne müracaat ederek, kullanılamaz hale gelen işyerindeki zararın karşılanmasını istedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti olay yerinde incelemelerde bulundu.

Mağdur olan Alper Vapur, bilirkişi raporuna göre zararı 5 milyar liranın altında ise Sulh Hukuk Mahkemesi’ne, bunun üzerinde ise Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açarak zararını tazmin ettirecek. İlerleyen günlerde mağdur olan başka vatandaşların da tespit için adliyeye müracaat etmeleri bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2005 Perşembe 17:18:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?