4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Ve Üzmez tutuklandı

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde, geçen yıl Nisan ayında, Vakit Gazetesi yazarı 77 yaşındaki Hüseyin Üzmez tarafından cinsel istismara uğradığı öne sürülen ve 3 Haziran’da, üçüncü kez gittiği İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu’nda muayene edilen B.Ç. için hazırlanan rapor, Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne dün ulaştı.

Bugün görülen duruşmada ise 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Üzmez için tutuklama kararı çıktı. Üzmez bundan böyle tutuklu yargılanacak.

Aralarında çocuk psikiyatrisi uzmanlarının da bulunduğu 37 hekim tarafından teker teker muayene edilen B.Ç. hakkında hazırlanan 10 sayfalık raporda, 24 hekim ‘yaşadığı cinsel istismar nedeniyle ruh sağlığı bozulmuştur’ derken, 13 hekim, B.Ç.’nin ruh sağlığının bozulduğunu kabul etti, ancak, buna, mağdur çocuğun yaşadığı cinsel istismar olayının dışında, amca dayağı, yurtta kalma, anne ve baba özlemi ve medyanın yakın ilgisi gibi konuların da neden olabileceğini gerekçe gösterdi.

İntiharı düşünmüş

B.Ç.’nin İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu’nda yapılan muayenesinde kendisine yöneltilen sorulara açık ve net cevaplar verdiği öğrenildi. Bir soru üzerine okula gitmek istemediğini, geleceği ile ilgili kötü düşüncelerinin bulunmadığını, kuaförlük yapmak istediğini belirten B.Ç., yurda geldiğinden beri hiçbir şeyden keyif alamadığını belirtip, “Bu nedenle kendimi öldürecektim” dedi. B.Ç., uzmanların “Bunu neden yapmadın?” sorusuna ise “Adli Tıp’a yine geleceğimi söylediler. Mutlu oldum. Ölmekten vazgeçtim. Buraya gelmekten rahatsız olmuyorum. Basının ilgisi beni rahatsız ediyor” yanıtını verdi. B.Ç. panik ataklarından kendisini döven amcasının sorumlu olduğunu söyledi.

Psikiyatri Kliniği’nde

İstanbul Adli Tıp Kurulu 6’ncı İhtisas Dairesi’nce ‘ruh sağlığı yerindedir’ diye verilen ilk raporun mahkemece ‘yok’ kabul edilmesinin ardından, B.Ç., daha önce de 16 Nisan ve 3 Haziran’da yeniden muayene edilmişti. B.Ç. daha sonra rahatsızlanmış ve Psikiyatrisi Kliniği’ne yatırılmıştı. Uzmanların sağlık durumu hakkında bilgi vermediği B.Ç.’nin bir sürede daha burada kalması bekleniyor.

ÜZMEZ İÇİN TUTUKLAMA KARARI

Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yedincisi yapılan duruşmada, Adli Tıp Genel Kurulu'nun, B.Ç.'nin ‘ruh ve beden sağlığnın bozulduğu’ yönündeki raporunu dikkate alan mahkeme heyeti Üzmez'i tutukladı.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 11:07:18
Güncelleme :14 Temmuz 2009 Salı 11:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?