3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Vekile tehdit SMS'i zanlısı

TBMM'deki cumhurbaşkanı seçimi oylamaları öncesi çok sayıda milletvekiline ankesörlü telefonlardan tehdit mesajları gönderdiği tespit edilen bir kişi Bursa'da gözaltına alındı. Zanlı, daha sonra Ankara'ya getirildi.

Emniyet yetkilileri, cumhurbaşkanlığı seçimi oylamalarında cep telefonlarına, "Oylamaya girersen vatan haini olursun. Aileni ve çocuğunu seviyorsan oylamaya girme" yazılı mesajlar gelen alan milletvekilleri Faruk Çelik, Göksel Küçükali ve Ümmet Kandoğan'ın şikayetçi olduğunu, bunun üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Büro Amirliği'nde bir ekip kurulduğunu açıkladı.

Teknik takip sonucu mesajların Bursa'daki ankesörlü telefonlardan gönderildiğini belirleyen ekip, Bursa'ya giderek, kimliğini tespit ettiği kişiyi takibe aldı.

Yaklaşık 2 ay süren takipte Bursa nüfusuna kayıtlı B.A. bir akrabasının evinde gözaltına alındı. Polislere mukavemet gösteren B.A.'nın yapılan üst aramasında 5 bin YTL para, 4 adet değişik markalarda cep telefonu ve çok sayıda milletvekilinin cep telefonu numaralarının listesi çıktı.

Ankara'da, Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirilen zanlı daha sonra, Organize Suçlar Büro Amirliği'ne götürülerek sorgulanmasına başlandı.

Sorguda sessiz kaldığı öğrenilen B.A.'nın ANAP, DP ve AK Partili çok sayıda milletvekiline telefon aracılığıyla tehdit mesajları gönderdiği tespit edildi.

Milletvekillerinin cep telefon numaralarını nasıl ele geçirildiğini de araştıran ekipler, zanlının kendini bazen bakan koruması bazen de özel kalem müdürü olarak tanıttıktan sonra milletvekillerinin cep telefonlarını öğrendiğini belirledi.

Bursa'da gerçekleştirilen operasyonda B.A. ile birlikte 2 kişi daha gözaltına alındı. Söz konusu kişilerin mesaj gönderme ile ilgilerinin bulunmadığı, farklı bir konuda zanlıyla işbirliği yaptıkları için gözaltına alındıkları öğrenildi.

Adi suçtan sabıkası olduğu ve arandığı öğrenilen B.A.'nın işsiz olduğu ve kimlerle bağlantısı bulunduğunun araştırıldığı belirtildi.
ajanslar
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2007 Çarşamba 17:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?