6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Velilerden tekli eğitime tepki

VELİLERDEN TEKLİ EĞİTİME TEPKİ

Bursa'da tekli eğitime geçilmek istenmesi velileri ayaklandırdı.

Mudanya Şükrü Çavuş Sait Eroğlu İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören öğrencilerin velileri Milli Eğitim'in tekli eğitim uygulamasını protesto etti. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan veliler, ''Öğretmenimizi geri istiyoruz'' şeklinde slogan atarak Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bu uygulamadan vazgeçmesini istedi.

Veliler, tekli eğitime geçilmesiyle sabahçı-öğlenci uygulamasına son verildiğini, bunun için birçok sınıfın birleştirildiğini, açıkta kalan öğretmenlerin ise öğrencilerinden ayrı kalmak zorunda bırakıldığını söyledi. Çocuklarının psikolojilerinin bozulduğunu ifade eden veliler, ''Çocuklarımızın psikolojisi bozuldu. Durmadan öğretmenlerini istiyorlar. Ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

Şükrü Çavuş Sait İlköğretim Okulu velileri , 3 sınıf, 3 de branş öğretmeninin görev yerinin değiştirildiğini bildirdi.

Bursa Türk Eğitim-Sen 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, yapılan bu eyleme öğretmenlerin hakkını korumak için müdahil olduğunu söyleyerek, ''Milli Eğitim bu yanlış uygulamadan derhal vazgeçsin'' dedi.

Bu uygulamanın açıkta bulunan öğretmen sayısını daha da arttıracağını ileri süren Türkoğlu, ''Bu uygulama Milli Eğitim Bakanlığı'nın politikalarına da ters'' şeklinde konuştu.

Uzun süre alkşlarıyla Milli Eğitim'i protesto eden veliler, daha sonra topladıkları imzaları yetkililere teslim etti.

VELİLERDEN TEKLİ EĞİTİME TEPKİ
VELİLERDEN TEKLİ EĞİTİME TEPKİ
VELİLERDEN TEKLİ EĞİTİME TEPKİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 14:14:03
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 14:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?