6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Velilere üniforma eziyeti

VELİLERE ÜNİFORMA EZİYETİ

Okullarda yaşanan kılık kıyafet problemi devam ediyor. Bursa'da bazı okullarda geçen sene gömlek ve ceket giyen öğrencilerden bu sene tişört ve kazak giymelerinin istenmesi velilerin tepkisine sebep oldu.

Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul idarelerinde yapılan görev değişiklikleriyle okulların çoğunda kılık kıyafet yönetmelikleri de değişti. Sezon başında duyurulan kılık kıyafet yönetmeliklerine öğrenciler uymakta zorluk çekiyor. Geçen yıl gömlek ve ceket giyen öğrencilerden bu yıl tişört ve kazak giymelerinin istenmesi okul yönetimiyle öğrencileri karşı karşıya getirdi.

Emir Sultan Lisesi'nin yeni belirlediği kıyafet yönetmeliğine uymayan öğrencilerle okul idarecileri arasında adeta bir pazarlık yaşanıyor. Geçen yılki kıyafetleriyle okula gelen öğrenciler okula alınmıyor. Özellikle son sınıf öğrencileri, kendilerine müsamaha gösterilmesini istiyor. Geçen yılki kıyafetlerle okula gelen öğrenciler, bu seneki değişikliğin kendilerine yeni duyurulduğunu söyleyerek, ''Üniformalarda yapılan değişiklikler bize okulun ikinci günü söylendi. Biz bütün kıyafetlerimiz geçen yıla göre aldık. Keşke daha evvel yapılan değişiklik öğrencilere bildirilseydi. Bizim bu yıl son senemiz, yalnızca bir yıl giyeceğimiz tişört ve kazakları almak birçoğumuzu maddi yönden zorluyor'' diye dert yandı.

Bu yıl ÖSS'ye hazırlanacaklarını, kendilerini birçok masrafın beklediğini söyleyen öğrenciler, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün olaya el koymasını istiyor.

VELİLERE ÜNİFORMA EZİYETİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 12:06:04
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 16:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?