2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Velodrom’da yıkım başlıyor

VELODROM’DA YIKIM BAŞLIYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ihale tarihi 17 Şubat olarak belirlenen yeni stadyumun yapılacağı Velodrom'daki mevcut tesislerin yıkımını 5 Şubat Cumartesi günü başlatıyor.

Bursasporlu Taraftarlar Derneği Başkanı Mesut Ağrak ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni stadyumla ilgili çalışmaların hızla sürdüğünü vurguladı. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne ait 64 bin metrekarelik alanın kullanma hakkını 49 yıllığına almalarının ardından önlerinde bir engel kalmadığını ifade eden Başkan Altepe, 17 Şubat’ta yapılacak ihale öncesi Velodrom'u inşaata hazır hale getireceklerini kaydetti. Yıkımları 5 Şubat Cumartesi günü başlatacaklarını dile getiren Başkan Altepe, “Bölgedeki mevcut tesisleri kaldırarak, ihaleye kadar velodromu temizlemek istiyoruz. Alan temizlendikten sonra ihaleyi kazanan firma bölgede rahatlıkla çalışabilecek. Hedefimiz kısa zamanda ilk kazmayı vurup, 1,5 yıl içinde stadyumu bitirmek” dedi.

Bazı basın organlarında yer alan “Kayseri ve Galatasaray stadı gibi Bursa stadını da devlet yapsın” şeklindeki haberlerden de bahseden Başkan Altepe, “Kayseri ve Galatasaray’ın eski stadyumlarının bulunduğu yere alışveriş merkezleri yapılacak. Devlet bu gelirleri göz önünde bulundurarak bu stadyumları yaptı. Biz şehrimizin göbeğinde, Altıparmak’ta böyle bir alışveriş merkezi yapılmasına karşıyız. Ayrıca ‘devlet yapsın’ mantığının Bursa kültüründe yeri yok. Bizim mantığımız Bursa’ya bu stadyum yapılsın olmalı. Ayrıca bu konuda devlet de gerekli desteği sağlayacak. Destekler geldikçe bunları açıklayacağız. Ancak Bursa sahip olduğu potansiyeli ile bu stadyumu yapacak güçtedir. Bursa’da yaşayan herkes Bursaspor’u sevmese bile destek vermek zorunda. Çünkü bu şehrin nimetlerinden herkes fazlasıyla yararlanıyor” diye konuştu.

Başkan Altepe, ‘marka kent’ hedefleri doğrultusunda Bursaspor’un da bir marka olarak dünya vitrinine çıktığını, yapacakları stadyumun yeni bir Bursa markası olacağını kaydetti.

Altepe’nin katkılarıyla özellikle son yıllarda Bursasporluluk bilincinin yaygınlaştığını dile getiren Taraftarlar Derneği Başkanı Mesut Ağrak, bugüne kadar Bursaspor’a hiçbir katkı sağlamamalarına rağmen Büyükşehir Belediyesi’nin stadyum yatırımını eleştirenlere tepki gösterdi. Bursasporlu Taraftarlar Derneği yöneticileri, Başkan Altepe’nin Bursaspor için büyük bir şans olduğunu kaydetti. Ziyaretin sonunda Dernek Başkanı Ağrak, Başkan Altepe’ye Bursaspor kaşkolü hediye ederken, Başkan Altepe ise Ağrak’a Bursaspor rozeti taktı.

VELODROM’DA YIKIM BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 13:44:03
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 18:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?