4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Venezuela'dan iş birliği çağrısı

Venezuela İstanbul Başkonsolosu Dr. Jose G. Bracho Reyes, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Bursa’da Venezuela’nın Türkiye ile işbirliği yapmak istediğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili İdris Uysal, Venezuela Başkonsolosu Dr. Jose G. Bracho Reyes’ı tarihi belediye binasında ağırladı. Venezuela Başkonsolosluğu’nun İstanbul’da kısa süre önce faaliyete başladığını anlatan Reyes, ülkesinden dostluk mesajı getirdiğini söyledi.

Türkiye ile Venezuela arasındaki dostluk bağını pekiştirerek, kültürel ve ekonomik ilişkilerin de geliştirilmesini hedeflediklerini bildiren Reyes, “Bursa'nın sanayi alanında öncü bir kent olduğunu öğrendik. Türkiye ile işbirliği yapmak istiyoruz. Bursa da bu işbirliği yapmak istediğimiz kentlerin başında geliyor” dedi.

Türkiye'de Venezuela’ya ne gönderebileceklerini araştırdıklarını anlatan Reyes, Bursalı yönetici, sanayici ve iş adamlarından konuyla ilgili destek istedi. Reyes, “Amacımız Türk ve Venezuelalı işadamlarını buluşturmaktır. Daha çok Venezuela’da bulunmayan tarım ürünleri üzerinde duruyoruz. Bursa'dan zeytin ve zeytinyağı alınabileceği gündemde. Bunun yanı sıra turizm konusunda da işbirliğine açığız. Venezuela'ya gelmek isteyen Türk vatandaşları için vize uygulanmıyor” diye konuştu.

Bursa’ya Venezuela’dan bir kardeş şehir bulabileceklerini söyleyen Reyes, Uluslararası Bursa Karagöz Halk Dansları Festivali’ne de ekip gönderebileceklerini kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanvekili İdris Uysal da Büyükşehir Belediyesi’nin her türlü işbirliğine açık olduğunu söyleyerek çalışmalarına destek vereceklerini söyledi.

Venezuela Başkonsolosu Dr. Jose G. Bracho Reyes, kendisine Bursa’yı tanıtan bir kitap armağan eden Başkanvekili Uysal’a Venezuela Bayrağı verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 15:59:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?