3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Vicdanlı hırsıza pişmanlık indirimi

VİCDANLI HIRSIZA PİŞMANLIK İNDİRİMİ

Bursa'da hakkında çıkan televizyon haberinden etkilenip, çaldıkları tedavi parasını mağdure kadına geri gönderdiği iddia edilen hırsızlık şüphelisinin 6 yıla kadar olan cezasının 4 yıla indirilmesi istendi.

Edinilen bilgiye göre, geçen Kurban Bayramı'nda Beşevler Mahallesi'ndeki bir apartmanda meydana gelen olayda, biri hamile görünümlü ve türbanlı 3 kadın şüpheli, apartman dairelerinin kapılarını yoklarken güvenlik kameralarına yakalandı. Bütün katları gezen 3 zanlı, boş olduğundan emin oldukları Nazlı ve Yahya Topal çiftine ait apartmana girdi. Karşı dairede bulunan iş yerinden gelen seslere aldırış etmeyen hırsızlar, dolu olan dairedeki vatandaşların çıkmasıyla işe koyuldu. İki kişi dairenin çelik kapısını zorlarken, arkadaşları ise gözcülük yaptı. Hırsızlar çelik kapıyı 2 dakikada açarak girdikleri evden 10 bin TL'lik ziynet eşyası ve 4 bin lirayı çalarak Eskişehir'e döndü.

Televizyonlarda kendi hırsızlık haberlerini izleyen H.U. (18), G.T. (17) ve Z.U. (16), çaldıkları paranın bir kadının tedavi parası olduğunu öğrenince çok pişman oldu. Parayı avukatları aracılığıyla geri gönderen şüphelilerden H.U.'nun soruşturması tamamlandı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, 'nitelikli hırsızlık' suçundan 6 yıla kadar hapsini istediği H.U.'nun cezasında 'etkin pişmanlıktan' dolayı 4 yıla kadar indirim yapılmasını talep etti.

Zanlı, önümüzdeki günlerde Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Bu arada yaşları küçük olan G.T. ve Z.U.'nun tefrik edilen soruşturması ise, çocuk savcılığı tarafından yürütülüyor. Çocuklar hakkında benzer mahiyette açılması beklenen davasının yaşı büyük olan şüpheli H.U.'nunki ile birleştirilmesi bekleniyor.

VİCDANLI HIRSIZA PİŞMANLIK İNDİRİMİ
VİCDANLI HIRSIZA PİŞMANLIK İNDİRİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2011 Pazartesi 13:48:01
Güncelleme :24 Ocak 2011 Pazartesi 18:51:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?