2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Vicdansız sürücüyü aynası ele verdi

Bursa'da bir kadına çarpıp ölümüne sebep olduktan sonra kayıplara karışan sürücü, jandarmanın titiz takibi sonucu yakalandı.

Olay yerinde düşen aynadaki seri numarasından yola çıkan jandarma, Türkiye'deki yetkili ve özel 500 servisle irtibata geçip firari sürücüyü aracına ayna alırken yakaladı.İl Jandarma Komutanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Karacabey ilçesine bağlı Bursa-Balıkesir karayolu 64. kilometresinde meydana gelen kazada, Altun Sancak, yanında bulunan bayan arkadaşı ile birlikte otobüsten inip yolun karşısına geçmek istedi.

Bu sırada Bursa istikametinden Balıkesir yönüne seyreden plakası belirlenemeyen bir minibüs Altun Sancak'a çarptı. Minübüs sürücüsü ağır yaralı bayanı, durup hastaneye götürmek yerine kaçınca Altun Sancak olay yerinde hayatını kaybetti.Kazanın ardından olay yerinde inceleme yapan İl Jandarma Komutanlığı uzman ekipleri, bir adet sol ayna bularak geniş çaplı araştırma başlattı. Jandarma, önce olay yerinde bulunan aynanın seri numaralarından aracın 2004 model bir minibüs olduğunu tespit etti.

Altun Sancak'a yapılan otopsinin ardından aynanın Sancak'ın yüzüne çarpması sonucu suratını parçaladığı ve buna bağlı beyin kanaması sonucu öldüğü belirlendi. Ölen bayanın montunda da aracın renginin Parlament mavisi olduğunu tespite yardımcı olacak boya izleri belirlendi. Soruşturmayı genişleten jandarma ekipleri, savcılık kanalıyla 500 özel ve yetkili servisle irtibata geçti. Bir yedek parça dükkanı sahibinin kapalı olmalarına rağmen özel bir müşterisine parça vermek için işyerini açtığı ihbarını değerlendiren jandarma ekipleri, birisi kaportacı olan iki şahsın, şüpheli minibüse ait sol ayna alıp kredi kartıyla ödeme yaptıklarını belirledi.

Aracı kullandığı tespit edilen İ.P. isimli kişi evinde gözaltına alınırken, minibüsün boyası ile Altun Sancak'ın montundaki boya kalıntısının yapılan kriminal incelemede aynısı olduğu ve araçtaki ezik bölümde maktuleye ait kıl örneği bulundu. Sorguda kazayı itiraf eden İ.P. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2007 Cuma 17:18:41
Güncelleme :9 Kasım 2007 Cuma 17:23:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?