6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Vişne'de son engel de ortadan kalktı

VİŞNE CADDESİ’NDE SON ENGEL DE ORTADAN KALKTI

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ulaşım projeleri kapsamında Yıldırım ilçesi sınırlarındaki Vişne Caddesi üzerinde kalan son binayı da yıkarak bölge trafiğini rahatlattı. Cadde üzerindeki son binanın yıkımı için düzenlenen törende konuşan Başkan Recep Altepe, tüm cadde ve sokakların Bursa’nın vizyonuna uygun hale gelmesi için yoğun bir çaba içinde olduklarını söyledi.

Ankara yolunun yükünü önemli ölçüde azaltan ve 11 Eylül Bulvarı ile Vatan Caddesi’ni bir birini bağlayan Vişne Caddesi’ni rahatlatmak için bugüne kadar 19 bina yıkan Büyükşehir Belediyesi, cadde üzerindeki son binayı da kamulaştırdı. Ticari hareketliliğin yoğun olduğu caddeyi daraltan üç katlı binanın yıkımı için Anadolu Mahallesi’nde tören düzenlendi. Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, belediye ve il genel meclis üyeleri, bölgedeki mahalle muhtarları ile mahalle sakinleri katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, Bursa’nın sağlıklı, ulaşılabilir ve çağdaş bir kent olması için yoğun çaba içinde olduklarını dile getiren Başkan Altepe, tüm cadde ve sokakların Bursa’nın vizyonuna uygun hale gelmesi için kentin her köşesinde çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Vişne Caddesi’nin sadece Yıldırımlılar tarafından değil, ticari hareketlilik sebebiyle Bursa geneli, İstanbul, hatta yurtdışından gelenler tarafından da kullanıldığını ifade eden Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi, olması gereken her yerde olacak. Bu bölgede de bir süredir çalışmalarımız devam ediyordu. Cadde üzerinde bugüne kadar 19 binanın yıkımı yapıldı ve sadece Vişne Caddesi’nde 2 milyon TL kamulaştırmalara harcadık” dedi.

Sadece şehir merkezinde değil, Ankara yolu altı 30 metrelik imar yolu, güney çevre yolu gibi kentin her köşesinde yeni ana arterler açmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Altepe, yatırım bütçesinin yüzde 70’inin ulaşım projelerine ayrıldığını kaydetti. Yeni güzergahlar oluşturmak için çok sayıda binayı kamulaştırmak zorunda kaldıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Kamulaştırmaya bir yıl içinde 55 milyon TL harcadık. Biz istiyoruz ki, Bursa’nın her köşesi ulaşılabilir olsun. Eğitim, kültür, sağlık, spor alanları, oyun alanları parklar herkesin yaya olarak ulaşabilecekleri mesafelerde olsun. Çağdaş bir kentte olması gereken sosyal donatı alanları tüm semtlerimizde olsun. Bu hedefe ulaşmak için de hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz” diye konuştu.

Milletvekilleri, belediye başkanları ve bütün yönetim kadrolarının uyum içinde Bursa’yı yaşanabilir hale getirmek için gece gündüz çalıştığını dile getiren AK Parti Milletvekili Ali Kul ise, Bursa’nın yıllardır siyasete peşkeş çekilmenin faturasını ödediğini öne sürdü. Yıllarca tarumar edilmiş, peşkeş çekilmiş bir şehri yaşanabilir hale getirmenin zor olduğunu kaydeden Kul, “20 yıldır bu bölgede yaşayan biri olarak konuşuyorum. Vişne Caddesi üzerindeki son engeli de kaldırarak ulaşımı rahatlatan Büyükşehir Belediye Başkanımız ve kurmaylarına teşekkür ediyorum. İstanbul’da modanın merkezi nasıl Osmanbey ise Vişne Caddesi de Bursa’nın Osmanbey’i olacak. Bölgede çok sayıda sanayicimiz var. Her şeyi belediyeden beklemek olmaz. Sanayicilerimiz de kendi üzerlerine düşeni yapacaklar ve böylelikle Vişne caddesi çağdaş bir görünüme kavuşacak” dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise, Türkiye’den ihraç edilen bebe konfeksiyon ürünlerinin yüzde 90’ının Vişne Caddesi’nden çıktığını hatırlatarak, caddenin bu açıdan büyük önem taşıdığını söyledi. Cadde üzerindeki son binanın kaldırılmasıyla önemli bir engelin aşıldığını ifade eden Keskin, cadde boyunca kaldırım düzenlemesi ve cephe düzenlemeleri konusunda da Başkan Altepe’den destek istedi.

Konuşmaların ardından yol üzerinde kalan son binanın yıkımı ise iş makinesine binen Başkan Altepe’nin ilk darbesiyle başladı. Altepe, yıkımın tamamlanmasının ardından bölgede çevre düzenleme çalışmalarına başlanacağını belirtti.

VİŞNE CADDESİ’NDE SON ENGEL DE ORTADAN KALKTI
VİŞNE CADDESİ’NDE SON ENGEL DE ORTADAN KALKTI
VİŞNE CADDESİ’NDE SON ENGEL DE ORTADAN KALKTI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 17:41:00
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 20:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?