4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Vize kalktı turizmci umutlandı

SURİYE İLE TÜRKİYE ARASINDA VİZENİN KALDIRILMASI TURİZİMCİLERİ UMUTLANDIRDI

Türkiye ile Suriye arasında vizenin kaldırılmasının turizmcileri umutlandırdığını belirten TÜRSAB Güney Marmara BYK Başkanı Mehmet Akkuş, bunun en çok Arap turizmin gözdesi Bursa'ya yaracağını söyledi.

Bursa'nın turizmdeki payını arttırması için tanıtıma ağırlık vermesi gerektiğini kaydeden Akkuş, esnafından büyük işletmecisine kadar herkese büyük görevler düştüğünü ifade etti. Türkiye ile Suriye arasında geçen ay alınan kararla vize uygulamasının kaldırılmasının ardından iki ülke arasında gerek kültürel, gerekse ticari turizmin artmasını beklediklerini dile getiren TÜRSAB Güney Marmara BYK Başkanı Mehmet Akkuş, alınan karar sonrası iki ülke arasında giriş çıkışların arttığına işaret etti.

Turizm gelirlerinin düştüğü bir dönemde Türkiye ve Suriye arasında kaldırılan vize uygulamasıyla seyahat acentelerinin alternatif paket turlar düzenlediğini belirten Akkuş, Orta Doğu'nun kültür başkenti olan Suriye'nin Halep, Şam, Humus gibi yerlerindeki tarihi ve kültürel mekanlara özel geziler yapıldığını söyledi. Suriye'den de ülkemize büyük bir talep olduğunu belirten Akkuş, "Arap turizminin gözde şehirlerinden birisi olan Bursa'nın turizmdeki payı artabilir. İki ülke hükümetlerinin aldığı kararın diğer ülkelere de örnek olması lazım. Ülkemizin güzelliklerinin görülebilmesi ve vatandaşlarımızın vize sıkıntısı olmadan istediği ülkede tatil yapabilmesi için Türkiye ve Suriye'nin aldığı kararı dilerim ki diğer ülkeler de uygular" dedi.

Bacasız sanayi olan turizmin AK Parti hükümeti döneminde hız kazandığını belirten Akkuş, ülkemizin ve Bursa'nın tanıtımı için toplumun her kesiminin gayret göstermesi gerektiğini belirtti. Bursa'nın bünyesinde barındırdığı tarihi ve kültürel nimetleri ekonomik anlamda kullanabilmesi, turizm gelirlerden hak ettiği derecede faydalanması gerektiğini belirten Akkuş, yerli ve yabancı turistlerin en iyi şekilde ağırlanmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 12:41:03
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 13:04:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?