1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Vytautas Nauduzas, Bursa'da

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, gerçekleştirdikleri vizyon projelerle Bursa'yı dünyaya tanıtacaklarını söyledi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Bursa'ya gelen Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Vytautas Nauduzas, Başkan Şahin'i ziyaret etti. Bursa'nın sadece tarihi ve kültürel değil, sağlık ve kayak turizmi merkezi olarak da anılacağını ifade eden Şahin, "Bursa gibi medeniyetlere ev sahipliği yapan bir şehrin dünyada yeterince tanınmaması Bursa'nın bir ayıbı. Biz bu eksikliği gidermek, turistleri Bursa'ya çekebilmek için termal tesis projelerimizi hayata geçireceğiz. Ayrıca Uludağ'ın kış turizminde Avrupa'da söz sahibi olabilmesi için Teleferik Projesi başlattık. Oteller Bölgesi'ndeki tesislerin modernize edilerek, bölgenin alt yapı sorununu da çözdüğümüzde Uludağ, Avrupalılar'ın vazgeçemeyeceği bir turizm bölgesi olacak. Bu çalışmalarımızın yanı sıra kent içinde gerçekleştirmeyi planladığımız vizyon projelerle Bursa'yı dünyaya tanıtacağız" diye konuştu.
Bursa'da yıllardır konuşulan ama yapılamayan işlerden dolayı yurt dışı incelemelerine zaman ayıramadığını belirten Şahin, Büyükelçi Nauduzas'e bu yıl içinde işadamlarıyla birlikte Litvanya'ya geleceği sözünü verdi.
Litvanya Ankara Büyükelçisi Vytautas Nauduzas da, 3 yıl önce geldiği Bursa ile şimdiki Bursa arasında büyük farklılıklar olduğunu dile getirerek, "Bursa'nın, tabii güzelliği, metrosu, çevre yolları ve kentsel dönüşüm projeleriyle kısa sürede vizyonu değişmiş. Bursalı dostlarımdan Bursa'da gerçekleştirilen diğer projeler hakkında da bilgi aldım ve çok mutlu oldum. Kısa sürede bu kadar çok projeye imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'i tebrik ediyorum" dedi.
Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesinin Avrupa'nın geleceği için zorunlu olduğunu vurgulayan Nauduzas, "Bizlerin sizleri, sizlerin de bizleri daha iyi tanıması için Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girmesi gerekir. Yoksa şu anda yaşanmakta olan karikatür krizi gibi birçok kriz yaşarız. İnsanlar, şirketler, üniversiteler ve ülkeler sürekli iletişim içinde olmalı. Bu dünyanın bir eksiği" şeklinde konuştu.
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2006 Pazartesi 15:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?