5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Yaban hayvanlara devlet baba şefkati

Kar Türkiye’nin büyük bölümünü etkisi altına alırken, Bursa’da İl Orman ve Çevre Müdürlüğü ekipleri, yağıştan dolayı yiyecek bulamayan yaban hayvanları için ormanlık alana tonlarca yem bıraktı.

Uludağ’daki geyikler görevliler tarafından özel olarak beslenirken, kuş, tavşan ve sincaplar için ormanlık alanda karlar üzerine yem bırakıldı.

İl Orman ve Çevre Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, kış şartlarının ağırlaştığı son 3 gün içerisinde, Uluabat Gölü civarı ile Uludağ’daki yabani hayvanlar için 3,5 tonu aşkın yemi doğaya bıraktı.

Milli Parklar yakınındaki Yeşiltarla Geyik İstasyonu’ndaki geyikler için de özel bakıcılar karların üzerine yem bıraktı.

Kar yağışı sebebiyle yiyecek bulmakta güçlük çeken 54 geyik için her gün 250-300 kilogram arpa ve palet yem veren görevliler, hayvanlarla da sıcak iletişim kuruyor.

Orman ve Çevre Müdürlüğü ekipleri Uludağ’daki kuş, sincap ve tavşan gibi hayvanlar için de ormanlık alana çuvallar dolusu arpa ve mısır bıraktı. Görevliler bir metreyi bulan karda zor anlar yaşarken, bata çıka ormanlık alana girip yemleri dağıttılar.

Ayrıca hayvanların soğuktan etkilenmemesi için ağaçlara da özel olarak yapılmış kafesler asıldı. İl Orman ve Çevre Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekim Özgür Kollu, "Bursa’da son 3-4 günde 3 tonu aşkın yemi doğaya bıraktık. Hayvanların soğuktan etkilenmemesi için de bin civarında özel olarak yapılan kafes ağaçlara asılıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 14:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?