3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yaban hayvanlarına devlet koruması

Bursa'da İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yapacağı tedavi merkezi ile yaban hayvanlarını tedavi ederek yeniden doğaya salacak. Türkiye'de ilk olacak merkez kasım ayında faaliyete başlayacak.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Bursa'da yapacağı merkez ile yaban hayvanlarını koruma altına alacak. Karacabey ova korusunda yapılması planlanan Yaban Hayvanı Kurtarma Merkezi Türkiye'de ilk olacak. Dünyada birkaç tane örneği olan merkezde yaralanmış, sakatlanmış yada hastalanmış sürüngen, kemirgen, memeli ve yırtıcı gibi tüm yaban hayvanları tedavi edilerek yeniden doğaya salınacak.

Yasa dışı yollarla Türkiye'ye sokulan hayvanlar ise tedavi edildikten sonra CİTES sözleşmesi çerçevesinde alındıkları ülkelere geri yollanacak. Yaklaşık 700 bin TL'ye mal olacak tesislerin 2. etap ihalesi yapıldı. İşletmeciliğini Uludağ Üniversitesi Veterinen Fakültesi ve Uluslararası Hayvan Koruma dernekleri birlikte yapacak. Tesis bünyesinde aslan, kaplan, su kuşları, kurt, tilki, yılan, maymun, geyik, karaca gibi hayvanlar için tedavi sonrası rehabilitasyon alanları oluşturulacak. Önümüzdeki günlerde başlayacak çalışmalar sonrası merkeze 2009 Kasım ayından itibaren yaban hayvanı kabulü yapılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 12:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?