4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yabancı öğrenciler Türkiye'ye aşık oldu

Staj yapmak için 20 farklı ülkeden Bursa'ya gelen 60 yabancı öğrenci, Türkiye'den ayrılmak istemiyor.

Türkiye'ye gelmeden önce çok farklı düşünceler içerisinde olduğunu belirten Yunan öğrenci Heleni Polatoğlu, "Şimdi buradan gitmek istemiyorum" dedi.

Uluslararası danışmanlık merkezi olan AİESEC tarafından İngiltere, Kolombiya ve Brezilya gibi 20 farklı ülkeden getirilen 60 yabancı öğrenci, Bursa'nın tarihi mekanlarını gezdi. Sukaypark'ı gezdikten sonra tarihi Cumalıkızık Mahallesi'ne gelen yabancı öğrenciler, burada piknik yaptı.

Tarihi evleri gezen yabancı öğrenciler, Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu söylediler. Daha önce Türkiye'de ilk ve orta dereceli okullarda öğrencilere İngilizce eğitim verdiğini belirten İtalyan öğrenci İlera, Türkiye'den ayrılmaktan dolayı üzgün olduğunu söyledi.

Staj yapmak için İnegöl ilçesindeki bir firmada çalışan İlera, "Şubat ve mart aylarında Bursa'da bulunan okullarda öğrencilere eğitimler verdim. Daha sonra ülkeme geri döndüm. Tekrar Bursa'ya gelip uzun dönem kalmaya karar verdim. Bir yıl daha burada kalacağım. Şu an da Türkiye'de ve Bursa'da ikamet etmekten vazgeçmeyi düşünmüyor, kalmak istiyorum. Fakat bir yıl daha burada kalma hakkım var. Daha sonra staj bittiği için ülkeme geri döneceğim" dedi.

Rusya'dan eğitim görmek için Bursa'ya gelen Anna ise Türkiye'ye aşık olduğunu belirterek, ülkesine geri döndüğü zaman Türkiye'yi tanıtacağını söyledi.

"YUNANİSTAN'DA TÜRKİYE'Yİ TANITACAĞIM"
Proje kapsamında 2 ay önce Bursa'ya geldiğini ifade eden Heleni Polatoğlu, gelmeden önce Türkiye hakkında olumlu şeyler düşünmediğini kaydetti. Türk insanının çok sıcakkanlı olduğunu söyleyen Heleni, "Yunanistan'a gidip bu ülkeyi tanıtacağım. Gelmeden önce Türkiye hakkında çok fazla bir bilgim yoktu.

Daha önce yaşanan olaylardan dolayı farklı şeyler düşünüyordum. Fakat buraya geldiğimde düşüncelerimin hepsi değişti. Her şeyin farkına vardım. Türkiye'nin tantılması için elimden geleni yapacağım" şeklinde konuştu.
Cumalıkızık sakinleriyle sohbet eden öğrenciler, tarihi mekanda toplu fotoğraf çektirmeyi de unutmadılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2009 Pazar 13:43:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?