4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yabancı öğrencilere ulaşım desteği

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’da bulunan yabancı öğrencilere destek olmak ve kente adaptasyonlarını sağlamak amacıyla 25 öğrenciye özel tasarımlı akıllı bukart hediye etti.

Burulaş Toplu Taşım İşletmeciliği ve Bütünleşik Bilet Sistemi İşletim Şirketi E-Kent tarafından gerçekleştirilen uygulama kapsamında, AIESEC’in ‘Arkadaşımla Tanış’ projesi nedeniyle Bursa’da bulunan 25 öğrenciye, kent içinde serbest dolaşabilmelerini sağlamak adına 120 binişlik 2009 özel tasarımlı akıllı bukartlar armağan edildi.

Bursa’da 1972 yılından bu yana faaliyet gösteren, Bursa ve Türkiye’yi dünyanın farklı ülkelerinde doğru şekilde tanıtmak hedefiyle çalışmalarını sürdüren AIESEC’in konuk öğrencileri, bukartlarını, Burulaş Murahhas Üyesi Dr Ali Kaya ve E-Kent Bölge Müdürü Abdülkadir Kutlu’dan aldı.

Burulaş’ta kartları teslim alan proje sorumlusu Ezgi Bencikli, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğinin çok önemli olduğunu belirtti. Bencikli, “Burulaş’ın ve E-Kent’in uygulaması bizleri çok mutlu etti. Farklı ülkelerden gelen ve Bursa’da yalnızca 2 ay kalacak olan arkadaşlarımızın ülkelerine döndüklerinde anlatacakları arasında Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmeti de yer alacak” dedi.

Öğrenciler, rahatlıkla kullanabilecekleri kartlarla tüm toplu taşım araçlarından faydalanabilecekler ve Bursa’yı gezip yakından tanıyabilecekler.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 16:01:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?