3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yabancılar misafirhanesi açıldı

Bursa'da, valilik ve 4 hayırsever vatandaş tarafından yaptırılan yabancılar misafirhanesi törenle açıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün Ankara yolu üzerindeki Yabancılar Şube Müdürlüğü binasının yan tarafına yaptırılan misafirhanenin açılış törenine Vali Şahabettin Harput, Emniyet Müdür Vekili Cemal Çalışkan, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey işadamları ve çok sayıda şube müdürü katıldı.

Harput, Bursa'da 20 bin 227 yabancı uyruklu insanın yaşadığını ifade ederek, "Bu rakam bir ilçe nüfusuna tekabül ediyor. Bunların arasında kaçaklar da oluyor. Adli işlemleri yapılana kadar barınma ihtiyaçları oluyor. Bu misafirhaneyle bu ihtiyaç giderilmiş olacak. Yakalanan kaçakların da burada konaklaması sağlanacak'' dedi.

Geçmişte Bursa'da kaçakların yakalandıklarında barınma sıkıntısını karşı karşıya kaldıklarını anlatan Emniyet Müdür Vekili Cemal Çalışkan, "Büyük zorluk çekiliyordu. Bursa'da geçen yıl 557, bu yılın ilk 6 ayında ise 100 yabancıya adli işlem yapıldı. Artık bu işlemlerin yapılması sırasında yabancılar barınma sıkıntısı çekmeyecek. Misafirhane, Avrupa norm ve standartlarının üzerinde, aynı anda 50 kişinin ihtiyaçlarını karşılayıp, otel konforu ve rahatlığı içinde yabancıların barındırılmasına imkan sağlamaktadır'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından binanın yapımına destek veren işadamlarına Vali Şahabettin Harput tarafından plaket verildi. Vali Harput ve beraberindekiler yatakhaneleri gezdi. 50 kişinin kalabileceği misafirhane 24 saat kamera ile gözetleniyor. Yemekhane ve banyoları da bulunan misafirhane 140 bin TL'ye mal oldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 12:31:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?