3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yağmura rağmen yıkımlar sürüyor

Bursa'nın merkez Yıldırım Belediyesi kaçak yapılara göz açtırmıyor. Yıldırım Belediyesi ekipleri, yağan yağmura rağmen Arabayatağı, Mevlana, Millet ve Çınarönü mahallelerinde inşaat halindeki 13 evi yerle bir etti. 

Yıkım, güvenlik güçlerinin desteği ile başladı. 13 evi yıkan ekiplere vatandaşlar tepki gösterdi. Çınarönü Mahallesi'nde evleri yıkılan bir grup ise polise ve yıkım ekiplerine direnmek istedi. Çevik kuvvet ekibi kalabalığı bölgeden uzaklaştırdı. 

Kaçak yapılaşma konusundaki kararlılıklarından vazgeçmediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Kimsenin tuğla üzerine tuğla koymamasını istedik. Bununla ilgili olarak pankartlar ve el broşürleri ile vatandaşlarımızı sürekli uyardık, uyarmaya da devam ediyoruz. Kaçak bina yapan vatandaşlarımıza hapis, deprem gerçeğini hatırlatıyoruz. 17 mahallemizde 40 yıllık plan sorununu çözerek mahallelerimizi imara kavuşturduk. Ruhsat işlemlerini kolaylaştırdık. Ayrıca, toplu konut projelerimizi bir bir sona erdiriyoruz. Lütfen, vatandaşlarımız bizlere yardımcı olsunlar. El birliği ile Yıldırım ilçesinde kaçak yapılaşma ve çarpık yapılaşmayı sona erdirelim. Amacımız, Yıldırım ilçesini kurtarmak. Kaçak yapıların yıkımının devam edeceği gibi çarpık ve çirkin yapılaşmanın da karşısında olacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2007 Salı 15:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?