3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yakınlarıyla helalleştikden sonra öldü

Bursa'da 20 yaşındaki bir genç kız, evinde namaz kılıp Kur'an-ı Kerim okuduktan sonra fenalaşarak hayatını kaybetti. Ölmeden önce arkadaşları ve nişanlısıyla helalleştiği öğrenilen genç kızın akşam yemeğinde yediği makarnadan zehirlendiği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre olay, dün gece saat 01.00 sıralarında Fatih Mahallesi Figen Sokağı'nda meydana geldi. İddiaya göre Dilek Erturan (20), babası Hüseyin Erturan ve 12 yaşındaki kardeşi ile birlikte yemek yedi. Saat 00:00 sıralarında fırında çalışan babasını işe yolcu eden genç kız, her perşembe akşamı olduğu gibi namaz kılıp Kur'an-ı Kerim okumaya başladı. Annesinin de işte olduğu sırada fenalık geçiren Dilek Erturan birden yere yığıldı. Durumu fark eden kardeşi hemen komşularına ve fırında çalışan babasına haber verdi. Genç kızın olay yerinde hayatını kaybettiği öğrenildi.

Akşam yemekte yediği makarnadan öldüğü zannedilen genç kızın cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Kesin ölüm sebebinin yapılacak otopsinin ardından belli olacağı öğrenildi. Acılı baba Hüseyin Erturan, 15 gün önce kızını nişanladıklarını belirterek, "1-2 aya kadar düğününü yapacaktık. Beraber yemek yedik. Sonra ben televizyon izlemeye başladım. Kızım namaz kılıyordu. Saat 24.00'te işe gidecektim. Yanıma gelip beni öptü ve işe geç kalacağımı söyleyerek beni yolcu etti. Kuran-ı Kerim okuyarak yatacağını söyledi. Sanki öleceği içine doğdu" diyerek gözyaşı döktü.
Genç kızın ölmeden önce nişanlısını ve arkadaşlarını da arayarak helalleştiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 17:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?