4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yalçın: 'Siyaset vefa işidir'

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, siyasetin vefa işini olduğunu belirterek, aday gösterilmeyen üyelerin mutlaka sistem içerisinde kalmaları gerektiğini söyledi.

AK Parti İl Başkanlığı, belde belediye aday adaylarıyla mülakata başladı. 21 belde belediye aday adayıyla görüşme yapıldı. AK Parti'den aday adayı olmanın son derece önemli olduğunu ifade eden İl Başkanı Sedat Yalçın, "Bu süreç uzun nefes gerektiren bir süreçtir. Bugün aday adayı olur başka bir gün farklı görevler olur. Ama sistem içinde olmak çok önemlidir. Siyaset biraz da vefa işidir. Koltukta otururken iyi ama, koltuktan kalkınca kötü. Bunu millet anlamıyor. Onun için siyasette bugünlerdeki duruşlar çok önemli. Bazı ilçelerimizde birçok aday adayı oldu, ama neticede biri seçildi. Diğerlerinde gönül kırıklığı oldu. Ama biz teşkilat terbiyesi alan partinin programına inanan arkadaşların net bir duruş sergilediklerine inanıyoruz. Bugün bu tespiti yapıyoruz. Zaman gelecek onları unutmayacağız. Ama bazıları da 2 gün sabredemediler ve 30 yılın emeğini bir anda sildiler" dedi.

Siyasi tarihin bu tür örneklerle dolu olduğunu ve AK Parti'nin kuruluş gerekçesinde bu tür geçmiş siyasi handikapların çok önemli yeri olduğunu anlatan Yalçın, "Her gün çizgi değiştiren davranışları toplum bir yere oturtamıyor. AK Parti yeniliğin değişimin adresidir. Hiçbir şeyimiz eskisi gibi olmayacak. Yine temiz bir duruş göstermeye devam edeceğiz. Siyaseti temiz bir zeminde yaptığımız sürece iktidar kalacağız. O zemini kirlettiğiniz anda bu millet anında değiştirir. Geçmişte örneklerini çok gördük. Aday gösterilmeyen üyelerimiz mutlaka sistem içerisinde kalmalı" diye konuştu

BELDELERDE SEFERBERLİK

Beldelerde de seçim hazırlıklarına bir an önce başlamak için hızlı hareket etmeleri gerektiğini kaydeden Yalçın, "Kendi içimizde enerjimizi boşa harcanmaması için bir an önce kararımızı vermeliyiz. Partimiz Bursa'da önemli siyasi kararlar aldı. İlçe adaylarımızda donanımlı, kaliteli bir liste çıktı. Bu adaylarımızı belirlerken mümkün olduğunca çok kişinin fikrini alarak karar veriyoruz. O bölgeleri en iyi şekilde bilen ve partimizi en iyi şekilde temsil edebilecek kişileri tercih etmeye çalışıyoruz. Hedefimiz o beldeye en iyi ismi bulabilmek" diye konuştu.

Toplantının içeriği hakkında bilgi veren İl Başkan Vekili Cafer Yıldız ise, İl Yürütme Kurulu'nun yapacağı toplantıyla isimleri belirleyeceğini söyleyerek, listenin Ankara'ya onay için gönderileceğini açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 09:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?