6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Yalçın hızlı başladı

İL BAŞKANI YALÇIN HIZLI BAŞLADI

Cazibe Merkezi'nin temel atma töreni için İnegöl'e gelen AK Parti Bursa Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, ilçe yöneticileri ve partililerle bir araya geldi.

Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, il genel ve belediye meclis üyelerinin katıldığı ziyarette konuşan AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, İnegöl'e hizmet edebilmek için ellerinden geleni yaptıklarını, 4 seçimde de halkın teveccühünü almaya çalıştıklarını söyledi. Milletvekili Kızılcıklı ise, kısa bir süre önce genel merkez tarafından il başkanlığı görevine getirilen Sedat Yalçın'a görevinde başarılar diledi.

Kızılcıklı, "12 Eylül'de yapılacak referanduma gitmek hiç de kolay olmadı. Birileri bunun gerçekleşmemesi için çok uğraştı. Önceden geniş bir anayasa paketi hazırladık. Bu paketi paylaşmak istediğimizde bizimle görüşmek istemediler. Sonra mini bir paket hazırladık. Bu pakete de, 'AK Parti yargıyı eline almak istiyor, siyasallaştırıyor, biz buna karşıyız' dediler. Bazı siyasi partiler buna hayır oyu verdi. CHP milletvekilleri, genel başkanlarının isteği üzerine TBMM'deki oylamada sandığa bile gidemedi. Oy kullanma hakları bile ellerinden alındı. Meclisten geçmemesi için uğraştılar. 60 güne indirdiğimiz referandum süresi yüksek seçim kurulu tarafından 120 güne çıkarıldı. Ana muhalefet partisi Anayasa Mahkemesi'ne giderek değişiklik paketini iptal ettirmek istedi. Şimdi millet bunların yaptıklarına12 Eylül'de ret oyu verecek, Anayasaya 'evet' diyerek, 'üstünlerin hukukuna değil, hukukun üstünlüğünü' onaylayacak" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini AK Parti Bursa İl Başkanlığına getirdiğini ifade eden Yalçın, "Hepimiz için inşallah hayırlı olur. Allah utandırmasın. Kimsenin kafasını karıştırmadan bir referandum süreci yaşayacağız. İnegöl'de 'evet' oylarının yüzde 62'nin altına düşmeyeceğine inanıyoruz. Referandum Türkiye'nin önünü açacak, bütün olumsuzlukların ilacı olacak" diye konuştu.

İL BAŞKANI YALÇIN HIZLI BAŞLADI
İL BAŞKANI YALÇIN HIZLI BAŞLADI
İL BAŞKANI YALÇIN HIZLI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2010 Pazartesi 12:01:02
Güncelleme :12 Temmuz 2010 Pazartesi 12:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?