2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

'Yalnız' kadın sapığı yakalandı

Adana, Mersin, Kocaeli, İzmir, Kayseri ve Bursa'da, çoğu dul ve yalnız yaşayan kadınlara yönelik 19 gasp, dolandırıcılık ve tecavüz olayının zanlısı olarak aranan zanlı, Bursa polisinin İstanbul'da düzenlediği operasyon sonucu yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bir süre önce meydana gelen “ilaç kullanmak suretiyle gasp” olayının ardından soruşturma başlatan güvenlik güçleri, diğer il emniyet müdürlüklerinden benzer suçtan yakalanan olup olmadığı konusunda bilgi istedi.

Osmaniye ilinde Hamit Y'nin (38) benzer suçtan yakalandığı ve ceza aldığı bilgisinin ulaşması üzerine Bursa Emniyet Müdürlüğünce oluşturulan özel bir ekip, Osmaniye'ye giderek Hamit Y'nin ailesine ulaştı. Zanlının, Malatya'da yaşadığı bilgisine ulaşınca önce bu kente giden ekip, Hamit Y'nin son olarak İstanbul'da kız arkadaşının yanında yaşadığının anlaşılması üzerine, operasyonu İstanbul'a kaydırdılar.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne de konuyla ilgili bilgi veren ve zanlının kız arkadaşının evinin önünde beklemeye başlayan ekip, 3 günlük beklemenin ardından Hamit Y'yi eve girerken yakaladı.

Bursa'ya getirilen ve daha önce de 50 ayrı suçtan sabıkalı olduğu, 10 yıl yattığı cezaevinden afla çıktığı öğrenilen zanlının, Adana'da 2 hırsızlık, Mersin'de 4 ilaç kullanmak suretiyle gasp, Kocaeli'nde 2 ilaç kullanmak suretiyle gasp ve tecavüz, İzmir'de 6 ilaç kullanmak suretiyle gasp ve 2 hırsızlık, Kayseri'de 1 ilaç kullanmak suretiyle gasp, Bursa'da 2 ilaç kullanmak suretiyle gasp ve 2 dolandırıcılık olayının zanlısı olduğu belirlendi.

Özellikle yalnız yaşayan ve dul kadınları tercih ettiğini söylediği öğrenilen ve Bursa'da gasp ettiği kadın tarafından teşhis edildiği bildirilen Hamit Y, sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.


Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2007 Cumartesi 16:19:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?