6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Yan bakma cinayetine 14 yıl hapis

ASKER EĞLENCESİNDE YAN BAKMA CİNAYETİ SANIĞINA 14 YIL HAPİS

Bursa'da, asker eğlencesinde yan bakma meselesi yüzünden çıkan kavgada bir genci tabancayla vurarak öldürdüğü, 2 kişiyi de yaraladığı iddia edilen sanık, 14 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi"nde, "kasten öldürme ve yaralama suçlarından" müebbet hapsi istenen tutuklu sanık K.K., son kez hakim karşısına çıktı. Ölümle biten kavgaya karıştıkları iddia edilen tutuksuz sanıklar Y.S.D., C.K., E.K., E.B., V.K., B.A. ise karar duruşmasına gelmedi.

13 Aralık 2008'de, Bağlaraltı Mahallesi'ndeki bir kıraathanede yan bakma meselesi yüzünden çıkan kavgada, Erhan Özdemir'in (25) tabancayla başından vurularak ölümüne, E.K.ve B.A.'nın da yaralanmasına sebep olduğu iddia edilen sanık K.K., hakkındaki iddiaları yalanladı. Tutuklu sanık K.K., ifadesinde, "Kimseyi yaralamak gibi bir niyetim yoktu. Olay bir anlık öfke sonucu meydana geldi. Silahı da yerde buldum, kendimi korumak için rastgele ateş ettim. Çok üzgünüm. Mahkemenin vereceği karar saygılıyım" dedi.

Mahkeme, tutuklu sanık K.K.'yi, "adam öldürmek" suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından tahrik ve iyi hal indirimi uygulanan sanığın cezası 10 yıl 10 ay hapise indirildi. Aynı kavgada 2 kişiyi yaraladığı iddia edilen K.K., ayrıca 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Şahsa, "ruhsatsız tabanca bulundurmak" suçundan da 10 ay hapis ve 500 lira para cezası verildi.

Bu arada tutuksuz sanıklardan Y.S.D. ile C.K. de "adam yaralamak" suçundan 1 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırıldı. Diğer 4 kişi ise delil yetersizliğinden beraat etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 09:59:00
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 18:12:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?