3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yangın helikopteri kiralandı

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yurt dışından 3 aylığına kiralanan yangın helikopteri 1 Temmuz'da Bursa'ya gelecek. Eylül sonuna kadar Bursa'da kalacak helikopter için saatine 7 bin 373 dolar ödenecek.

Orman Bölge Müdürü Ali Girgin, Bursa'da 3 ay boyunca hizmet verecek olan yangın helikopterinin 1 Temmuz itibariyle Bursa'da olacağını söyledi. Helikopterin çevre illere de gerektiği zaman hizmet verebileceğini belirten Girgin, "Eylül sonuna kadar Bursa'da kalacak helikopterin saatine 7 bin 373 dolar ödeyeceğiz. Yaklaşık 2.5 ton su alma kapesitesine sahip olan helikopter 22 personel taşıyabiliyor" dedi.

"BU YAZ YANGINLAR DAHA ÇETİN GEÇECEK"
Yaz aylarında çıkabilecek yangınlara karşı müdahele için ekip ve araçların teyakkuz halinde olduğunu kaydeden Girgin, "Bu yıl yağmurlar çk yağdığı için ormanlarımızda yoğun biçimde ot çıktı. Bu otlar önümüzdeki günlerde kuruyacak ve ormanlar için risk oluşturacak. Biz çıkabilecek yangınlar için gereken tedbiri aldık. 37 arazöz ve ekibi, 3 adet 4x4 su tankı, 7 dozer ve 6 grayder hazır kıta bekliyor. Vatandaşlarımızdan yaz aylarında dikkatli olmalarını ve herhangi bir ateş yada duman gördüklerinde ücretsiz Alo 177 hattına ihbarda bulunmalarını istiyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 12:08:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?