4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yangında can pazarı

Bursa'da 4. kattaki apartman dairesinde çıkan yangında mahsur kalarak balkondan atlamayı düşünen kadın, dumandan boğulmak üzereyken itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesi Fatih Mahallesi İpek Sokak'ta oturan Zorlu ailesinin evinde öğle saatlerinde elektrik kontağından yangın çıktı. Geceleri bir yemek firmasında çalışan ve yangına uykuda yakalanan Leyla Zorlu, alevlerden kaçamayınca çareyi balkona çıkmakta buldu.

Duman hayli yoğunlaşınca balkonda zor anlar yaşayan Leyla Zorlu, itfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesini bekledi. Kadının, yakındaki düğün salonunda çalışan eşi Tahir Zorlu da komşuları tarafından olay yerine çağrıldı. Çatıya çıkarak balkonda mahsur kalan ve dumandan hayli etkilenen eşine yardım etmek isteyen Tahir Zorlu, çaresizlik içinde bir hortum uzatmaya çalıştı ancak başarılı olamadı.


Olay yerine ilk gelen Küçükbalıklı Akom'daki itfaiye ekibi alevlere müdahale ederken, 20 yıllık deneyimli itfaiyeci Raif Karabulut, alevlerin arasından geçerek balkona ulaştı. Dumandan dolayı gücü tükenen ve aşağıya atlamayı düşünen Leyla Zorlu'nun yanına gelen Karabulut, genç kadını tuttu. 2 çocuk annesinin biraz daha sabretmesini isteyen Karabulut, Zafer İtfaiye Grubu'ndaki merdivenli aracın gelmesini bekledi. 9-10 dakika sonra olay yerine gelen merdivenli itfaiye aracının sepeti 4. kata uzatılarak 40 yaşındaki Leyla Zorlu kurtarıldı.

Leyla Zorlu ve olayın şokunu yaşayan eşi Tahir Zorlu gözyaşlarına boğularak birbirlerine sarıldı. İtfaiyeci Raif Karabulut, olay yerine geldiğinde kadının gücünün bittiğini belirterek, "Tutmasaydım aşağı atlamayı düşünüyordu. O zaman durum daha kötü olurdu. Telsizle merdivenli aracın daha hızlı olmasını istedik" dedi.
Olay yerine gelen 112 ekipleri dehşeti yaşayan çifti ambulansla hastaneye kaldırdı. Ailenin çocukları Arda ve Yunus Emre'nin ise okulda olduğu öğrenildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 16:40:42
Güncelleme :2 Mart 2009 Pazartesi 16:55:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?