3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yangınzedelere konut izni

Karacabey Belediye Meclisi, Bursa Bayındırlık Müdürlüğü’nün Ballıkaya Köyü’nde bir süre önce çıkan yangında evleri yanan 8 aileye Nasrettin Mahallesi’nde konut inşa etme teklifini kabul etti. 

Karacabey Belediye Meclisi'nin olağanüstü toplantısında, Bursa Bayındırlık Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda Ballıkaya Köyü yangınzedelerini yeni evlerine kavuşturmayı planlayan Nasrettin Mahallesi’ndeki kat yüksekliği değişikliği onayladı. Konutların yapımını üstlenecek Bayındırlık Müdürlüğü'nün 45 pafta, 300 ada ve 36 numaralı parselde uygulanan 3 katlı bina izninin 4 kata çıkarılması teklifi bütün meclis üyelerince kabul edildi. Aileler için önümüzdeki aylarda 4 katlı 2 adet konut inşa edilecek. 

Toplantı sonunda, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın Kıranlar Köyü’nde AB Gıda Sanayi ve Tic. A.Ş. firmasına ÇED raporuna gerek duymadan kireç fabrikası izni verilmesi meclis üyelerini şaşırttı. Bakanlık, onay verdiği fabrika için Karacabey Belediyesi’nin ruhsat ve diğer izin belgelerini hazırlamasını istedi. İçerisinde altı adet konunun yer aldığı tek maddeyi görüşen meclis üyeleri, Bayındırlık ve İmar Komisyonu’ndan gelen teklifleri kabul etti. Buna göre, 2008 yılı ücretler ve harçlar tarifesiyle 2008 mali yılı analitik bütçesi aralık ayında gerçekleştirilecek toplantıda ele alınacak. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce teklif edilen, kara yoluna cepheli parsellerde 15 metrelik servis yolu bırakılmasını öngören ve bazı plan değişikliği teklifleri de kabul edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 16:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?