1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yanlışlığın böylesi!

Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde vinç operatörü olan 28 yaşındaki Koray Gürman'ın başı, nüfus kaydında yapılan yanlışlık nedeniyle derde girdi. Askerliğini komando olarak yapan ve geçen mart ayında sevdiği, 19 yaşındaki Vildan Ferahlıer ile nikah masasına oturan 28 yaşındaki Koray Gürman'ın, nüfus kaydında yanlışlıkla ‘kız’ yazıldığı için evliliği geçersiz sayıldı. Mahkeme kararıyla erkek olduğunu ispatlayıp kayıtlardaki hatayı düzeltmek zorunda kalan Koray Gürman, baba olmaya hazırlanırken başına gelen bu olaya tepki gösterdi.
      
Koray Gümran, vatani görevini 2000 yılında Nusaybin’de komando olarak yaptı. Daha sonra memleketine dönen Gürman, Bursa’da tanıştığı Vildan Ferahlıer ile evlenmeye karar verdi ve gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra 13 Mart’ta nikah masasına oturdu. Gemlik Belediyesi nikah memuruna ‘evet’ diyerek, mutlu bir yuvanın temellerini atan genç çiftin dünyası, bir hafta sonra Belediye Evlendirme Müdürlüğü'na çağırılıp, “Koray bey, Osmaniye Nüfus Müdürlüğü'nden gelen evrakta nüfusta kız görünüyorsunuz. Bu nedenle nikahınız geçersiz'' denilmesiyle karardı.
       
Evlenme cüzdanı ellerinden alınınca Koray Gürman, erkek olduğunu kanıtlayıp, nüfustaki yanlışlığı düzelttirmek için Gemlik Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Doğum kayıtları ve askerlik belgelerini inceleyip, tanıkları dinleyen mahkeme, Koray Gümran’ın görüntü itibariyle erkek olduğu, askerliğini yaptığı, nüfus cüzdanının mavi renkte olduğu gerekçesiyle erkek olduğuna karar verdi.
      
Mahkeme kararını alıp, tekrar nikah için belediyeye başvuran Koray Gürman’ın nikahı nüfus kayıtlarının hala değişmediği gerekçesiyle kıyılmadı. Şimdi 6 ay sonra bebekleri dünyaya gelecek Vildan Ferahlıer ile Koray Gürman çifti, Osmaniye Nüfus Müdürlüğü’ne gönderilen mahkeme kararıyla nüfus kaydındaki yanlışlığın düzeltilmesini ve yeniden nikahlarının kıyılmasını bekliyor.
      
Nüfus kayıtlarının yenilenmesi sırasında yapılan bir yanlışlığın bedelini ağır ödediklerini söyleyen Koray Gürman, “Askerliğimi komando olarak yaptım. Bugüne kadar birkaç kez nüfus cüzdanı yeniledim, hiç bir zaman nüfusta kız yazıldığım söylenmedi. Evlenince bu durum ortaya çıktı. Şimdi işimi gücümü bıraktım, bu hatayı düzelttirip yeniden nikah kıymaya çalışıyoruz'' dedi.
     
Milliyet
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2006 Cuma 14:37:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?