3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yanlışlıkla tecavüze 8 yıl hapis

YANLIŞLIKLA TECAVÜZE 8 YIL HAPİS

Bursa'nın Kestel ilçesinde, fuhuş yapmak için gittiği evde odaları karıştırınca genç kadın yerine 76 yaşındaki yatalak annesinin ırzına geçtiği iddia edilen 55 yaşındaki sanık, 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde nitelikli cinsel saldırı" suçundan 18 yıla kadar hapsi talep edilen tutuksuz sanık A.Y. (55) ile "cinsel saldırı suçuna iştirak" ile suçlanan mağdurenin kızı G.Ç. (32) ve komşusu M.T.'nin (38) davasında karar çıktı. Mahkeme, fuhuş yapmak için gittiği evde odaları karıştırınca genç kadın yerine onun 76 yaşında konuşamayan yatalak annesinin ırzına geçtiği öne sürülen sanık A.Y.'yi "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 8 yıl 9 ay

hapis cezasına çarptırdı.

Aynı davada yargılanan yaşlı kadının kızı G.Ç. ile arkadaşı M.T. ise, "cinsel saldırı suçuna yardım ettikleri" iddiasıyla 4'er yıl 4'er ay 15'şer gün hapse mahkum edildi.

Sanık A.Y., ilk duruşmadaki ifadesinde, fuhuş için gittiği evde M.T.'nin tarif ettiği odaya lambayı yakmadan girdiğini söyleyerek, "Oda karanlıktı, yerde serili bir yatak vardı. Üzerimi çıkarmadan yatağa girdim. Elimle yataktakinin yüzünü okşarken parmağımı ısırdı. Göğsüme vurup 'hıh hıh' diye sesler çıkardı. Ben de 'Ne oluyor G.Ç.?' dediğimde bu hareketlerine devam etti. Merak edip çakmağımı çıkarıp yaktım. Bir de baktım ki, yaşlı bir nine. Hemen besmele çekip elini öptüm. İddia edildiği gibi yaşlı

kadına cinsel saldırıda bulunmadım. Daha doğrusu elbiselerimi çıkarmamıştım, o sırada neler yaptığımı hatırlamıyorum" diye savunma yapmıştı.

Yargıtay'ın mahalli mahkemenin bu kararını onaması halinde sanıklar tekrar tutuklanarak cezalarını yatacak.

YANLIŞLIKLA TECAVÜZE 8 YIL HAPİS
YANLIŞLIKLA TECAVÜZE 8 YIL HAPİS
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2011 Perşembe 11:58:00
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 01:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?