3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yapı ve Isıtma Fuarı açıldı

Bursa'nın en önemli fuarlarından Yapı Yaşam Fuarı bu yıl 21. defa kapılarını açtı. İnşaat sektörünün yanı sıra iklimlendirme konusunda da firmaların yer aldığı fuar 22 Mart Pazar akşamına kadar ziyaret edilebilecek.

Tüyap Genel Müdürü İlha Ersözlü, Bursa'nın otomotiv, tekstil ve gıda sektörlerinde Türkiye lideri olduğunu söyledi. Mimarlar Odası Başkanı Şenol Şimşek ise, oda olarak destekledikleri Yapı Yaşam Fuarı ve kongrelerinin şehirdeki en uzun soluklu bir organizasyon olduğuna dikkat çekerek, "Bu yıl 21'incisi düzenleniyor. Yeni bir heyecan ve malzemelerle ihtiyaç sahipleri bu fuarda buluşuyor. Doğa, kent ve sürdürülebilirlik başlıklı kongrelerimizle de önemli fikirler tartışılacak. Üretimin, ekonominin gelişmesine en önemli katkıyı fuarlar sağlıyor. Sağlıklı nitelikli konut ve işyerlerin olabilmesi için hep birlikte hareket edeceğiz. Başka bir Bursa yok. Kongrede çarpık yapılaşmaya da çözüm aranacak" diye konuştu.

Fuar ortaklarından Bursa Gaz Projelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Esen de şehrin tamamına gazın ulaştırıldığını belirterek, "Temiz yakıt ile şehrin hava kalitesi yükseldi. Günümüzde önemli bir tartışma konusu olan temiz çevre için doğalgaz en ideal ve halen en ekonomik yakıttır" dedi.
Fuar açılışına, Osmangazi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Ak Parti adayı Makina Mühendisi Recep Altepe, Nilüfer Belediye Başkanı ve müteahhit Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Ak Parti adayı mimar Zeliha Işıl Gençoğlu Maydaer de katıldılar. Altepe, fuarda ısıtma sektöründe birlikte çalıştığı arkadaşlarının firmalarından bilgi alıp yeni teknolojileri görmeyi ihmal etmedi.

Fuarda özellikle güneş enerjisi ile yeni geliştirilmiş ısıtmadan yüzde 30 tasarruf sağlayan sistemler ve farklı uygulamalar dikkat çekti. Fuara firmaların iştirakin yüzde 30'luk bir düşüş olması dikkat çekti.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 15:52:28
Güncelleme :19 Mart 2009 Perşembe 15:57:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?