3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yargıtay cezasını onadı

Bursa'da, Devlet Bakanı Faruk Çelik'i kurşunlayarak yaraladığı iddiasıyla 4 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılan sanığın cezası Yargıtay tarafından onandı.

Edinilen bilgiye göre, 3 yıl önce partisinin Nilüfer ilçe teşkilatının olağan kongresine katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Ataevler Çarşısı girişinde silahlı saldırıya uğradı. Bakan Çelik hastaneye kaldırılırken, İmarzede olduğu belirlenen şüpheli polis tarafından yakalandı. Sevk edildiği adli makamlarca tutuklanan İrfan Subaşı hakkında 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "silahla yaralama ve ruhsatsız silah taşımak" suçundan dava açıldı.

2 çocuk babası Subaşı, ilk duruşmada verdiği ifadesinde, 36 yıl çalışarak biriktirdiği 17 bin TL ile 28 Kasım 2002'de İmar Bankası'ndan 9.5 ay vadeli hazine fonu aldığını anlatarak, "7 ay sonra İmar Bankası'na el konuldu. Ardından Başbakan Erdoğan yaptığı açıklamada, İmar Bankası mudilerinin mağdur edilmeyeceğini söyledi. Hükümetin İmarzedelerin paralarının ödenmesi için yaptığı tasarıdan, AK Partili bazı vekillerin itirazı üzerine hazine bonolarının ödenmesi maddesi çıkartıldı. Ben de 24 bin kişiden biri olarak mağdur oldum. Başbakan'dan hükümet yetkililerine, BBDK'dan SPK'ya kadar 7-8 yere dilekçeyle müracaat ettim. Fakat hepsine takipsizlik verildi. Çocuklarımdan biri maddi imkansızlıklar yüzünden okulu bırakmak zorunda kaldı.

Eşimin sigorta primlerini ödeyemez hale geldik. Arabamı sattım. Sıkıntılar had safhaya ulaştı. Üzüntüden yüz felci geçirdim. Sesimi duyurmak için eylem yapmaya karar verdim. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin önemli isimlerinden birinin önünde başıma silah dayayarak intihar etmeyi düşünüyordum ancak intihar etmeden önce onlara birkaç şey söyleyip vicdan azabı çekmelerini istiyordum. Sesimi böyle eylem yaparak duyurmak istedim. Fakat aklıma hep çocuklarım geliyordu. Bülent Arınç'ın 5 Şubat'ta Bursa'da olacağını öğrenince, AK Parti'nin Nilüfer ilçe kongresine gitmeye karar verdim. Girişte polisler arama yaptığı için beklemeye başladım. Bu arada Faruk Çelik geldi. Fikrimi değiştirdim ve sesimi duyurmak için ona 1 metre mesafeden ayaklarının önüne yere doğru ateş ettim.

Daha sonra da trafik polisinin yanına giderek teslim oldum. Olay yerine Bülent Arınç vardır diye gittim. Birkaç şey söyleyip intihar edecektim. Çelik'e zarar verdiğim için çok üzgünüm. İstemeden oldu. Pişmanım" diyerek kendini savundu.
Mahkeme, 1.5 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliyesine karar verilen sanık İrfan Subaşı'na, "kasten yaralama" suçundan 2 yıl 11 ay, "ruhsatsız silah taşımak"tan 1 yıl 8 ay hapis cezası ile 375 YTL para cezası verdi. Hakkında verilen toplam 4 yıl 7 aylık hapis cezasını fazla bulan sanık, kararı temyiz etti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, mahalli mahkemenin bu kararını onadı. Yargıtay'ın onama ilamı mahalli mahkemeye ulaştığı takdirde sanık tekrar tutuklanarak cezaevine gönderilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 16:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?