6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Yarım asırdır sepet yapıyor

YARIM ASIRDIR SEPET YAPIYOR

Bursa'da yarım asırdır sepetçilik yapan Kamil Yılmaz, asırlık araç ve gereçlerle mesleğini icra ederek, yok olmaya yüz tutan bir sanatı yaşatmaya çalışıyor.

Gelişen teknoloji insan hayatını kolaylaştırdığı gibi bazı el emeği mesleklerin de yok olmasına sebep oluyor. Şehreküstü Mahallesi Değirmenci Sokak'taki bir apartmanın bodrum katında sepetçilik yapan Kamil Yılmaz, Bursa'nın tek ahşap sepetçisi olarak mesleğini icra ediyor. Kestane ve ceviz ağacından sepetler yaparak geçimini sağlayan Yılmaz, şu an mesleğini devam ettirecek birisini bulamamaktan şikayetçi.

 

"ÖLENE KADAR SEPET YAPACAĞIM"

20 yıl önce 8 elemanıyla işleri zor yetiştiğini ifade eden Yılmaz, şimdi Bursa'da bu mesleğinin son temsilcisi olduğunu dile getirdi. 50 yıldır asırlık araç ve gereçlerle sepet imal ettiğini anlatan Yılmaz, mesleğinin durumununun içler acısı olduğunu söyledi.

Yılmaz, "Bursa'da bu mesleği benden başka yapan yok. 50 yıldır bu mesleği hiç ara vermeden yapıyorum. Sepetçiliği sevdiğimden hiç bırakmadım. 20 sene evveliyle bugün çok farklı. Yaşımın ilerlemesi sebebiyle günde bir sepet ancak yapabiliyorum" dedi.

YARIM ASIRDIR SEPET YAPIYOR
YARIM ASIRDIR SEPET YAPIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2010 Pazar 10:40:00
Güncelleme :4 Temmuz 2010 Pazar 19:53:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?