3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yarım saat bırakabilirsiniz

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde kurulduğu günden bu yana yaşanan otopark çilesi sona eriyor.

Yolcularını uğurlamak ya da misafirlerini karşılamak için birkaç dakikalığına da olsa terminal gelen vatandaşların araçları, terminal trafiğinde büyük bir karmaşaya sebep oluyordu. Konuyla ilgili şikayetleri değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, terminal girişinde BOY-KOOP tarafından işletilen açık otoparkın misafirlerini almaya veya yolcu uğurlamaya gelen vatandaşların araçlarına 30 dakika süreyle ücretsiz hizmet vereceğini söyledi.

Terminale gelen vatandaşların araçlarını yol kenarlarına, kaldırımlara park ettiğini bunun da tesis içinde ciddi bir trafik karmaşasına sebep olduğunu ifade eden Başkan Altepe, "Birkaç dakikalığına terminalde işi olanlar, araçlarını otoparka koyarak para ödemek istemiyorlar. Ancak otoparka konulmayan araçlar hem terminal içindeki yollarda trafik yoğunluğuna sebep oluyor.

Bunun önlenmesi için terminal girişinde bulunan ve BOY-KOOP tarafından işletilen otoparka araçlarını bırakan vatandaşlardan ilk 30 dakika için ücret talep edilmeyecek. Her iki tarafın da mağdur edilmemesi için bu kararı aldık. Böyle hem terminaldeki trafik yoğunluğu ortadan kalkacak hem de vatandaşlar araçlarını güvenli bir şekilde park edebilecekler" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 14:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?