4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yarıyıl tatili karlı başladı

Kış turizminin merkezi Uludağ'da 10 günlük bir aranın ardından kar yağışı gerçekleşti.

Sömestr tatili için Uludağ'a gelen vatandaşlar, öğle saatlerinde başlayan kar yağışıyla birlikte keyifli ve zorlu dakikalar geçirdi.

Zaman zaman rüzgarın şiddetinin artırması sebebiyle pistlerde kayak yapmak zorlaşırken, bazı otellerin camları kırıldı. Tipiye rağmen pistlerdeki taze kar sebebiyle kayak keyfinden vazgeçmeyen meraklılar, zorlu şartlara rağmen pistleri terketmedi.

Telesiyejlerin, direklere çarpma riski sebebiyle çalıştırılmadığı Uludağ'da, teleskiler kayakçıları Fatintepe ve Osman Yüce tepelerine taşıdı. Fırtınaya hazırlıksız yakalanan bazı tatilciler ise kendilerini güçlükle otellerine attı. İyi kayakçılar ise yer yer tipinin hakimi olduğu pistlerde kar keyfinden vazgeçmedi.

Öğleden sonra tipinin şiddetini artırmasıyla teleskilerin kapanmasına rağmen bazı kayakçılar yürüyerek pist başına çıkması da dikkta çekti. Kar yağışının 2 gün daha devam edeceği belirtilirken, yarı yıl tatili için Uludağ'da rezavasyon yaptıranları taze karlı günler bekliyor.

Uludağ'da kar kalınlığının ise sabah saatlerinde 160 santimetre olarak ölçüldüğü, yoğun sisle birlikte hava sıcaklığının -1 derece olduğu öğrenildi. Kar yağışı hafta sonu da devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 23:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?