4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

YARSAV Başkanı'na tepki

Bursa Barosu tarafından düzenlenen 'Yargı Bağımsızlığı' konulu konferansa YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun konuşmacı olarak davet edilmesine bir grup avukat tepki gösterdi.

Hukukun Üstünlüğüne İnanan Avukatlar Platformu üyeleri, Heykel'deki Bursa Baroevi önünde basın açıklaması yaptı. Avukat Veysel Aşkın, Adalet Bakanlığı'nın Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında 4 ayrı konuda soruşturma başlattığına dikkat çekerek, "Eminağaoğlu ismi etrafında Ergenekon davası ve bu davada soruşturmaya uğrayan şahıslarla ilişkileri dolayısıyla bir çok tartışma ve spekülasyon yapıldığı kamuoyu tarafından bilinmektedir. Konu hukuk olunca, 'haklar' manasına gelen hukuk kavramının kullanıldığı bir platformun, özellikle yargı bağımsızlığının Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun şahsında temsil edilemeyeceğine inanmaktayız. Davet edilen isim bizatihi yargı bağımsızlığına müdahaleyle anılmaktadır. Bu konferansın baromuzun itibarına gölge düşüreceği kaygısıyla bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissettik" dedi.  Grup, basın açıklamasından sonra olaysız bir şeklide dağıldı.

"BEN HER DÜŞÜNCEYE SAYGI GÖSTERİYORUM"
Baroevi'ndeki konferansta konuşan YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ise, bütün hukukçuların kamuoyuna hukuki doğruları yansıtması gerektiğini belirterek, "Anayasa Mahkemesi'nden bir beklentimiz var. Yargı adaylığı mülakat kurumuna ilişkin yasanın bir an önce görüşülmesini istiyoruz. Adalet Bakanlığı bursuyla okuyanların yazılı sınavdan muaf tutulmalarının bir an önce görüşülmesini istiyoruz. Ülkenin hukuk sorunları bütün hukukçular tarafından biliniyor. Bu sorunların bir an önce çözülmesini talep ediyoruz. Ben bir hukukçu olarak tek bir düşüncenin savunucusu değilim.

Her düşünceye saygı gösteririm. Bunu da herkesten beklerim. Ancak hukukçuların ve kamuoyunun şunu bilmesi gerekir ki, Adalet Bakanlığı'nın sadece YARSAV bünyesindeki faaliyetleri gerekçe göstererek başlattığı soruşturma, Avrupa ülkelerinde sadece otoriter yönetimlerde gerçekleşen soruşturulmalardır. Hukukçularımızın olayın bu noktasına dikkat ederek açıklama yapmaları beklentimdir, eğer hukuki doğrular savunuluyor ise" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 16:43:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?