4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yasak kaç kahvehane kapttırdı?

SİGARA YASAĞI 400 KAHVEHANEYİ KAPATTIRDI

Bursa'da, kapalı alanlarda sigara kullanımının yasaklanmasının ardından 400 kahvehaneci işletmesinin kapısına kilit vurdu.

Kahvehane, lokanta, kafeterya gibi işletmelerle beraber kapalı alanlarda tütün tüketilmesini yasaklayan kanun sebebiyle mağdur olduklarını söyleyen işletme sahipleri, hükümetten alternatif uygulamalar bekliyor. Yasak sebebiyle iki buçuk ay içerisinde 400 işletmenin kapısına kilit vurduğunu dile getiren Bursa Kahveciler ve Benzerleri Odası Başkanı Yavuz Özkarayurt, çok sayıda işletmecinin kirasını bile ödeyemediğini kaydetti. Federasyon olarak Türkiye'de 3 odanın yasa için mahkemeye başvurduğunu belirten

Özkarayurt, kahvecilerin yasaktan fazla etkilenmemek için işyerlerinin duvarlarını yıkarak açık alan oluşturduğunu söyledi.

 

"400 YILLIK GELENEK BİTİYOR"

400 yıllık kahvecilik kültürünün sona erdiğinin altını çizen Özkarayurt, satışların yüzde 90'lara kadar düştüğünü ifade etti. Kahvecilerin çektikleri kredileri ödeyemedikleri için mağdur olduğunu söyleyen Özkarayurt, "Şimdiye kadar 400 kahvehane kapandı. Bizim 4 bin 500 tane aktif üyemiz var. Aylık ortalama 150 tane işyeri kapanıyor. Bu da günde 10 işletmenin kapısına kilit vurduğunu gösteriyor. Havalar şu an iyi. Ama önümüzdeki günlerde başlayacak yağışlı hava, işletmeleri iyice zor durumda bırakacak.

Bu sayı iyice artacak. Federasyonumuzun Kasım ayında bir mahkemesi var. Bu mahkemeden olumlu bir sonuç çıkarsa emsal olarak biz de hukuki yollara başvuracağız. 400 yıllık kahvecilik kültürü sona eriyor" dedi.

SİGARA YASAĞI 400 KAHVEHANEYİ KAPATTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 11:11:00
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 12:00:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?