2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Yaşamalıyım kızım okuyacak!

Bursa'da, demir yüklü bir kamyonun devrilmesi sonucu bir kişi hayatını kaybederken, araçla bariyer arasında sıkışan şahıs, "17 yaşındaki kızım için yaşamalıyım. Benim kızım daha okuyacak" diye haykırdı.

Edinilen bilgiye göre Serkan Kura'nın (35) kullandığı 35 D 8921 plakalı demir yüklü kamyon, dün gece saat 23.45 sıralarında Yalova-İzmir yolunun 2. kilometresinde virajı alamayınca yan yatarak sürüklendi. Bariyerlere çarparak durabilen kamyonun sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, yanında bulunan Erkan Durmaz (38), yan yatan araçla bariyerler arasına sıkıştı. Yoldan geçen diğer sürücülerin kazayı görmesiyle olay yerine ambulans, itfaiye ve sivil savunma ekipleri çağrıldı.

KIZI İÇİN KURTARILMAYI BEKLEDİ

Kaza sonrası yoldan geçen diğer kamyon sürücüleri de yardıma koşarken, kurtarma ekipleri hemen harekete geçti.

Erkan Durmaz, sıkıştığı yerde kazayı görüp duran kamyoncu arkadaşlarıyla ve sivil savunma personeliyle konuşmaya çalıştı. Bacakları ve vücudunun bir bölümü sıkışan Durmaz, sürekli 17 yaşındaki kızı Selma'yı sayıkladı. Kurtarma çalışmalarına yardımcı olmaya çalışan kamyoncular Durmaz'ın elini bırakmazken, Erkan Durmaz'ın, Galip isimli bir arkadaşına haykırarak, "Kızım için yaşamalıyım. Ne olur beni kurtarın, benim kızım daha 17 yaşında. O okuyacak" dedi.

Sivil savunma ve sağlık ekipleri, bilincini açık tutmak için sürekli Durmaz ile konuşurken, yaklaşık 1 saat süren kurtarma çalışmasının ardından yaralı sıkıştığı yerden kurtarıldı. Vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar bulunan ve durumu ağır olan Erkan Durmaz, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza sonrası yaklaşık 1 buçuk saat trafiğe kapalı kalan yol kontrollü bir şekilde açılırken, savcının incelemesinin ardından sürücü Serkan Kura'nın cesedi adli tıp morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2011 Cuma 12:33:52
Güncelleme :25 Kasım 2011 Cuma 12:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?