6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Yaseminpark Camii’nin temeli atıldı

YASEMİNPARK CAMİİ’NİN TEMELİ ATILDI

Yaseminpark Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 2400 metrekare alan üzerine yaptırılacak olan Yaseminpark Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara ile birlikte Yaseminpark Camii’nin temel atma törenine katıldı. Yaseminpark Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından 2400 metrekare alan üzerine yaptırılacak olan caminin temel atma töreninde konuşan Başkan Altepe, camilerin bulundukları bölgelerde iz bırakan eserler olduğunu söyledi. Küçük bir beylikten dünyaya hükmeden bir imparatorluğun kurulduğu Bursa’da ecdat yadigarı birçok anıtsal eser bulunduğunu hatırlatan Başkan Altepe, bu tür esenlerin ayağa kaldırılması yönünde yoğun çaba harcarken, yeni eserlerin şehre kazandırılması noktasında da her zaman destek verdiklerini söyledi.

Törene katılan Bursa İl Müftü Yardımcısı Mustafa Uyar ise, Türkiye genelinde 730 kişiye bir cami düşerken, Bursa’da ise cami başına 1434 nüfusun denk geldiğini söyledi. Tahtakale semtinde 50-60 kişiye bir cami, Ataevler’de ise 25 bin kişiye bir cami düştüğünü dile getiren Uyar, temeli atılan Yasemin Park Camii’nin ise yaklaşık 15 bin nüfusa hizmet vereceğini hatırlattı.

Başkan Altepe, konuşmaların ardından protokol üyeleri ile birlikte butona basarak, caminin temelini attı.

YASEMİNPARK CAMİİ’NİN TEMELİ ATILDI
YASEMİNPARK CAMİİ’NİN TEMELİ ATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 19:00:03
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 19:06:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?