6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Yaşlı esnafa yine esnaf sahip çıktı!

AKRABALARININ SAHİP ÇIKMADIĞI YAŞLI ADAMI ESNAF SAHİPLENDİ

Bursa'da tedavi gördüğü hastaneden çıkartıldıktan sonra akrabaları tarafından terk edilen 66 yaşındaki eski kunduracıya, ayakkabıcı esnafı sahip çıktı.

Bursa'da 53 yıllık esnaf olan Nurettin Bahtiyar, 3 hafta önce rahatsızlanınca hastaneye gitti. Gördüğü tedavi sonrası bunalıma giren ve felç geçiren 66 yaşındaki adam, hastaneden çıkmak istediğini söyleyerek akrabalarından yardım istedi.

İddiaya göre, yaşlı adamı hastaneden çıkartarak Gençosman Ayakkabıcılar Çarşısı'ndaki çalıştığı yere götüren yeğeni, esnafa 'İlaçlarını alıp, hemen döneceğim' dedi. Yaşlı adamın yeşil kartını ve telefonunu alan akrabası, bir daha geri dönmedi. Bunun üzerine ayakkabı üretimi yapan esnaf, eski kundura ustasını bir iş yerindeki odaya yerleştirdi. 3 gündür kötü şartlarda yaşam mücadelesi veren Nurettin Bahtiyar, yetkililerden yardım istiyor. Yoğun bakımdan akrabaları tarafından çıkartıldığını söyleyen Bahtiyar, "Daha sonra buraya bıraktılar. Yeğenim ilaç almaya gitti ama bir daha gelmedi. 3 gündür kimse yok. Telefonumu da götürdüler. Bu yüzden kimseye ulaşamadım" dedi.

Yaşlı adamın kaldığı ayakkabı imalathanesinin sahibi Taner Özkan ise akrabalarının sahip çıkmaması üzerine esnaf olarak Nurettin Bahtiyar'a sahip çıkmaya çalıştıklarını anlattı. Ancak bir yere kadar yardım edebileceklerini dile getiren Özkan, ellerinden geleni yaptıklarını ancak devletin vatandaşa sahip çıkmasını beklediklerini belirtti.

Çarşıda çaycılık yapan Fikret İçöz de Nurettin Bahtiyar'ın hastanede felç geçirdiğini hatırlatarak, "Yeğeni tarafından 2 gün önce buraya bırakıldı. 'İlaç alıp geleceğiz' dediler ama bir daha kimse gelmedi. Almanya'da bir oğlu ve bir kızı var. Onlar da şu ana kadar sahip çıkmadı. Dükkan köşelerinde perişan oluyor" diye konuştu.

AKRABALARININ SAHİP ÇIKMADIĞI YAŞLI ADAMI ESNAF SAHİPLENDİ
AKRABALARININ SAHİP ÇIKMADIĞI YAŞLI ADAMI ESNAF SAHİPLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 11:34:00
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 11:43:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?