4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yaşlılar türküleriyle büyüledi

Her yıl 18 ile 24 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen ‘Yaşlılara Saygı Haftası’, Bursa’da renkli etkinliklerle kutlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde kalan yaşlıların oluşturduğu Türk Halk Müziği korosu, en güzel türkülerin seslendirildiği muhteşem bir konsere imzasını attı.

Şehir Kütüphanesi Üftade Gösteri ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konser, sanatseverlere de keyifli anlar yaşattı. Konuklarını çikolatalarla karşılayan huzurevi sakinleri, konserin ardından katılımcılara karanfil dağıtarak teşekkür etti.

Yaşamlarını sürdürdükleri huzurevinde sosyal ve kültürel çalışmalar yapabilmenin sevincini yaşadıklarını ifade eden yaşlılar, oluşturdukları koro ile müzik çalışmalarına keyifle devam ettiklerini belirtti. Müziği çok sevdiklerini ve koro çalışmalarının hayatlarına renk kattığını bildiren yaşlılar, huzurevi çalışanlarından Ümit Korkmaz’ın şefliğinde sundukları repertuarla Bursalıları adeta mest etti.

Sanatseverler de ilgiyle dinledikleri türkülerin ardından sanata gönül veren koro üyelerini alkışlarla ödüllendirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 12:37:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?