4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yat üretiminde dünyayla yarışıyoruz

Bursa'da 2006 yılı Kasım ayında, dünyaca ünlü motor yat üreticisi Azimut-Beneti Gurubu ve Kıraça Holding arasında yapılan anlaşma neticesinde kurulan Sirena Marine Denizcilik Şirketi'nin Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan ve 5 bin 750 metre karelik alanda ürettiği yatlar dünya denizlerini geziyor.

Bursa Valisi Şahabettin Harput'un ziyaret ettiği tesislerin Avrupa'nın üçüncü büyük tekne imalatçısı ve 24 metre üzeri motor yat üretiminde dünya lideri olan İtalyan Azimut-Benetti Grubu ile Kıraça Şirketler Topluluğu tarafından motor yat imalatı ve denizcilikle ilgili faaliyetler için kurulduğu belirtildi. Şirket yetkilileri, Sirena Marine arasında yapılan anlaşmaya göre ilk aşamada 13.21 metrelik Azimut 42 E modelinin üretiminin gerçekleştirildiği, yaklaşık 150 çalışanı ile Kıraca Şirketler Topluluğu'nun Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu tesisinde üretilen yatların malzeme yerlilik oranınının yüzde 60 civarında olduğu bildirildi.

Fabrikanın tüm bölümlerini gezen Vali Şahabettin Harput ise, Bursa sanayisinin birçok alanında çok güzel gelişmelerin olduğunu, bugün de Bursa'mızda bir başka güzelliği görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Harput, "Karsan firmamızın bünyesinde yapılmakta olan yatları görmek, ki bu yatların dünyanın en ileri teknolojilerine ve sistemlerine uygun olarak yapıldığını görmek ve dünya pazarlarında çok iyi alıcı bulduğunu görmek, bizi gerçekten mutlu etmiştir. Bu vesileyle fabrikayı yakından gezme ve tanıma imkanı buldum. Yönetici arkadaşlarımızın büyük bir özveriyle ve inançla hem kendi adlarına hem de ülkemiz adına milli bir gururla güzel bir hizmet yaptıklarına inanıyorum. Önümüzdeki süreçte çok daha yeni modellerle bu alanda dünyaya açılacaklarını öğrendim"dedi.

Sirena Marine'nin Genel Müdürü Saffet Üçüncü ise, müşteri memnuniyeti odaklılığı, kalitesi ve verimliliği ile başarılarını ispat ettiklerini söyledi. Üçüncü, "Orhangazi'de alınan 103 dönüm arazi üzerinde 16 bin 500 metre karelik kapalı alanı olan fabrika ile motor yat üretim yelpazesini genişleterek 2008 Eylül ayı itibariyle AZ 55'in de üretimine başlamıştır. Bugünün anısına marin dünyasını hatırlatacak küçük bir hediye hazırladık. İmalatta kullandığımız teknenin pervanesidir. Bu size hayat boyu itici bir güç sağlayacaktır." diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 18:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?