4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yavru timsah için seferberlik

Bursa'da baygın vaziyette bulunarak Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne getirilen 8 aylık timsah için hekimler seferber oldu. Kan tahlili ve röntgen çekimi yapılan timsahın midesinde gaz olduğu tespit edildi.

Bursa'da Burak Özkul tarafından baygın vaziyette bulunan yavru timsah Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine getirildi. Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Nurettin Çelimli ve İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Cihan tarafından kan tahlili yapılan ve röntgeni çekilen 8 aylık timsahın midesinde gaz ve 3 adet taş parçası olduğu tespit edildi. Tedavi altına alınan timsahın bir süre gözetim altında tutulacağı öğrenildi.

Timsahın üstten alta çekilen röntgeninde midesinde gaz ve gazın içerisinde 3 adet taş göründüğünü ifade eden Yrd. Doç. Dr. Nurettin Çelimli, "Bunlara gastrolit diyoruz. Yaptığımız araştırmalarda bu taşların bulunmasının normal olduğunu tespit ettik" diye konuştu.

Bu tarz hayvanların doğada yaşaması ve vahşi olması gerektiğinin altını çizen İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Hüseyin Cihan, "Ne yazık ki pet-shoplarımızda yasal deniliyor ve yasal olarak satıldığı söyleniyor. Vatandaşlarımız alıyor ve evinde bakmaya çalışıyor. Hangi koşullarda bakacaklarını tam olarak bilmeden bakılıyor. Ne yazık ki yanlış beslenme sonucunda da ciddi metabolizma hastalıkları ortaya çıkıyor" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 13:29:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?