4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Yaz spor okulu şöleni

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği yaz spor okulları törenle başladı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Havuzlupark Tesisleri'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tarih, turizm, sanayi ve tarım kenti olan Bursa'ya "spor kenti" kimliğini de kazandırmak ve başarılı sporcular yetiştirilmek için çalıştıklarını söyledi.

Şehri geleceğe taşımak için her alanda çalışmalar yaptıklarına işaret eden Başkan Altepe, özellikle ülkenin geleceği olan gençlerin sağlıklı ve disiplinli fertler olarak yetişmelerine büyük önem verdiklerini söyledi. Önceki dönemde 30 spor tesisinin ve 4 yüzme havuzunun Bursa'ya kazandırıldığını hatırlatan Başkan Altepe, "Bursa'yı yurt içinde, yurt dışında ve hatta olimpiyatlarda temsil edecek sporcu gençler yetiştirmemiz gerekiyor.

Böylece Bursa'nın spor kenti kimliğini de ortaya çıkarmış oluruz. Ancak bunu tesisleşerek gerçekleştirmemiz mümkün. Bu dönem de Büyükşehir Belediyesi olarak kentin her bölgesine spor tesisleri ve yüzme havuzları yapmak istiyoruz. Konuyla ilgili başta amatör spor kulüpleri olmak üzere tüm otoritelerle ortak çalışmalar yürütüyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin Havuzlupark Tesisleri'nin de 12 ay kullanılabilmesi için üzerine kapatacağız. Böylece gençlerimizin spor yapma ve kendilerini geliştirme imkanları artacak " diye konuştu.

3 BİN GENCE 5 BRANŞTA EĞİTİM
Yaz spor okullarının gençlere yapılan yatırımlardan biri olduğunu ifade eden Başkan Altepe, yaz süresince 3 dönem halinde yapılacak kurslarda 3 bin öğrencinin yüzme, basketbol, voleybol, karate ve tenis branşlarında eğitim alacağını kaydetti. Gençlerin bu eğitimi Bursa'nın en güçlü spor kulüplerinden biri olan Belediyespor çatısı altındaki profesyonel ve milli sporcuların antrenörlüğünde alacağına dikkati çeken Altepe, "Ülkenin geleceği, umudu sizlersiniz. Yaz sonunda kurslarda başarılı olan öğrencilerimiz spor hayatlarına lisanslı sporcular olarak devam edecekler. Hedefimiz olimpiyatlardaki her branşta Bursa'dan da sporcuların Türkiye'ye ve Bursa'yı temsil etmesidir" diye konuştu.

Bugün başlayan yaz okullarının ilk dönemine 6-15 yaş arasında 750 öğrencimiz katılırken, yaz spor okulları 21 Ağustos'ta sona erecek. Törenin ardından Başkan Altepe, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar ile törene katılan meclis üyeleri ve Belediyespor Kulübü yöneticileri genç sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdiler. Büyükşehir Belediyespor'un yaz okulları hakkında bilgi almak isteyenlerin 234 77 92 nolu telefondan alabilecekleri bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 14:25:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?