3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yazıcı genel kurulda esti!

İBRAHİM YAZICI GENEL KURULDA AĞIR KONUŞTU

Spor Toto Süper Ligi'nde zirve mücadelesi veren Bursaspor'un genel kurulu 47'nci kez olağanüstü toplandı.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen genel kurul öncesi, geçen sezon yaşanan şampiyonlukta katkısı olanlara şampiyonluk topu ve brove verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve yönetim kurulu üyeleri hediyelerini Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya'nın elinden aldı. Olağanüstü genel kurula katılan eski bakanlardan Cavit Çağlar ve İbrahim Yazcı tribünde sık sık sohbet

etti. Bursaspor Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, Bin 800'den fazla üyesi olan genel kurula bu kadar az delegenin gelmesinin üzücü olduğunu söyledi. 2009-2010 sezonunda Fenerbahçe ve Beşiktaş galibiyetleri sinevizyondan gösterildi. Şampiyonluğun anlatıldığı görüntü ayakta alkışlandı. Bursaspor tarihinde ilk kez bir genel kurula şampiyonluk kupası getirildi.

BAŞKAN İBRAHİM YAZICI GENEL KURULDA ESTİ

Olağanüstü genel kurulda açılış konuşması yapan Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, eleştirilere ağır cevap verdi. Kantarın topuzunu kaçırmamak için yazılanları okuyacağını söyleyen Başkan İbrahim Yazıcı, "Toplumsal hafızamız biraz zayıf olduğu için sizi geriye götürmek istiyorum. Bir yol haritası çıkardık ve 'Beni bu sezon için yargılamayın' dedim. O gün şartlar son derece ağır. Bursaspor, futbolcuların antrenmana çıkmadığı, hocasıyla tartıştığı, ligde kalmanın başarı olarak kabul edildiği bir hedefe mahkum

edilmişti. 'Bu seneyi geçelim. Beni sonraki sezon için yargılayın' dedim. Bu dediklerim bir bir gerçekleşti. UEFA kupası, Avrupa kupalarına katılma hedefi koyduk. Dediğim her şeyi yaptık. İkinci sene UEFA kupasına katılma şansını son anda kaçırdık. Sonraki sene şampiyonluk mücadelesi derken şampiyon olduk" dedi.

"YÜZLERİ KIZARMADAN BİZE İFTİRA ATTILAR"

Görevi devir aldıklarında alacaklılar ile ailesinden daha çok görüştüğünü ifade eden Başkan İbrahim Yazıcı, "Eski yöneticiler, futbolcular ile icralık olduk. Kasada kuruş yoktu. O gün, 'Bu bizi aşar' dedik. Bizim yerimizde olması muhtemel herkesi aşar. Bu şehirde öyle insafsızlar var ki. Sanki bu parayı biz başka yerlere yatırdık. Hiç yüzleri kızarmadan bize iftira attılar. Yalanın, iftiranın cezası verilmiyor diye yapıyorlar. Bursa halkı bunları cezalandırmazsa bizden sonra gelenlere de bunu yaparlar.

Bunlar kaostan nemalanıyorlar. Masa altından öyle dolap çeviriyorlar ki şaşarsınız. Bütün hesapları bizi masadan kaldırmak ve tek başlarına oturmak. Buna hiç bir zaman izin vermeyeceğiz. 'Şampiyonluk yaşattılar ama...' diye cümleye başlayanlar bu işten memnun olmayanlar. Bunlar korkak oldukları için kendileri de söyleyemez söyletirler" diye konuştu.

"ŞAMPİYON YAPMAK İSTEYENLERİN ELİNİ KOLUNU BAĞLADILAR"

Bu kulüpten bir çok yöneticinin gelip geçtiğini kaydeden Başkan İbrahim Yazıcı, "Hepsi şampiyonluk hayali kurdu ama izin vermediler. Beceremeyen oldu ama yapmak isteyenin elini kolunu bağladılar. İbrahim Yazıcı diye bir adam çıktı, eğilmedi bükülmedi ve kulübü şampiyon yaptı. Bunlar Bursaspor'un nasıl şampiyon olduğuna hala akıl sır erdiremiyorlar" şeklinde konuştu.

"BURSASPOR SİZİN OYUNCAĞINIZ DEĞİL"

Bursaspor'un kimsenin oyuncağını olmadığını belirten İbrahim Yazıcı, "Gidin kendinize başka bir oyuncak bulun. Bursa'da oyuncak çok. Bursaspor'un yakasından düşün artık. Artık bıçak kemiğe dayandı. Göreve geldiğim günden bu yana bir çok yalan haberler yapıldı. Yorum altında hakaretler edildi. Yasal yollara başvursaydım bugün Özlüce'de baya yatırım yapabilirdik. Değişsinler diye düşündük ama yeter. Bundan sonra medyada yer alan yer yalan her habere, hakarete yasal yollara başvuracağım. Artık çamur at izi kalsın yok. Yalan haberin bedelini herkes en ağır şekilde ödeyecek" dedi.

"OYUNCUMUZ DEĞERLİ FORMAMIZ DEĞERSİZMİ"

Bursaspor'un yıldız oyuncuları olduğunu kaydeden Başkan Yazıcı, "Sercan'ı istiyorlar, 'Aman satma başkan' herkes ayağa kalkıyor. Oyuncumuz değerli, aklımızdan geçen rakamlar olmadığı için satmıyoruz. Şampiyon takımın sırtındaki formayı niçin ucuza satalım. Oyuncumuz değerli formamız değersiz mi? Oraya adını yazdıracak herkes o formanın hakkını vermek zorunda. Benim formam kutsaldır. Başkan ortada yokmuş, başkan burada. Buraspor'un hakkı yeniyormuş. Başkan zırt pırt saha kenarına sandalye koyup bacak bacak üstüne atıp antrenmanı izlemiyorum. Soyunma odasına girip hocanın işine karışmıyorum. Yetki verdiğim insanlara güvenim tam. Başkan ortada yok, ortada şampiyonluk var" diye konuştu.

"MEYDANI BOŞ BIRAKMAK YOK, AVUCUNUZU YALARSINIZ"

Bir kaç kendini bilmezin attığı iftiralara sürekli cevap vermeyeceğini söyleyen Başkan İbrahim Yazıcı, "Siz kendinizi ne zannediyorsunuz. Avucunuzu yalarsınız, yok böyle meydanı boş bırakmak. Kurumsallık istiyordunuz alın size kurumsallık. Bunlar Bursaspor'un başına öyle çorap örerler ki 50 sene daha beklersiniz şampiyon olalım diye. Ben Bursaspor'a sahip çıkın derken elinizi cebinize atıp Bursaspor'a karşılıksız para verin demiyorum. Kombine alsın, storelerden alışveriş yapın" şeklinde konuştu.

"BURSASPOR'UN TARİHİ KİTABINI ÇIKARTACAĞIZ"

Bursaspor'un tarihini farklı kompozisyonlarla anlatan kitabı çıkartacaklarının müjdesini veren Yazıcı, "Bu kitabın Bursa'nın bütün katmanlarının beğeneceğini umuyorum. Kitabın gelirini Bursaspor'un kalıcı gelir elde etmesi için gayrimenkule yatıracağız. Şampiyonluk için 47 yıl daha bekletmek istiyorsanız, her yıl en az iki takım değiştirmek, her sene 10 milyon Euro sokağa atmak istiyorsanız bana oy vermeyin. Sercan'ı, Serdar'ı, Ozan'ı 3 kuruşa satalım diyorsanız. Bursaspor'un parası deniz yemeyen keriz diyorsanız bırakın ben gideyim" dedi.

BAŞKAN YAZICI GÜVEN TAZELEDİ

Genel kurula, bin 779 üyeden 546 kişinin katıldığı öğrenildi. Sandıklarda oy kullanılmazken çoğunluk ile Başkan İbrahim Yazıcı ve yönetimi tekrar göreve seçilerek güven tazeledi.

İBRAHİM YAZICI GENEL KURULDA AĞIR KONUŞTU
İBRAHİM YAZICI GENEL KURULDA AĞIR KONUŞTU
İBRAHİM YAZICI GENEL KURULDA AĞIR KONUŞTU
İBRAHİM YAZICI GENEL KURULDA AĞIR KONUŞTU
İBRAHİM YAZICI GENEL KURULDA AĞIR KONUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2011 Perşembe 21:18:00
Güncelleme :13 Ocak 2011 Perşembe 23:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?