3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Yeni adli yıl törenle açıldı

Bursa'da, 2007-2008 yeni adli yılın başlaması münasebetiyle tören düzenlendi. 

Yeni adli yılın başlaması sebebiyle sabah saatlerinde çok sayıda hakim, savcı ve avukatın katıldığı tören, Bursa Başsavcı Vekili Kenan Sağlam'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koymasıyla başladı. Daha sonra Adalet Sarayı önünde devam eden törende konuşan Başsavcı Vekili Kenan Sağlam, yargı mensuplarının tek hedefinin hukukun üstünlüğünü geç kalmadan sağlamak olduğunu söyledi. 

Adaletin ölçüleri içerisinde adaleti gerçekleştirmeye çalıştıklarını belirten Sağlam, yeni adli yılın hayırlı olmasını diledi. 125 hakim, 87 savcı ve 700'e yakın adli personelle hizmet verdiklerini söyleyen Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Necati Türe ise YeniAdli Yıl açılış kutlamalarının tarihçesi hakkında törene katılan hakim ve savcılara bilgi verdi. Adli Yıl açılışı kutlamalarına 1943 yılında başlandığını ve 1973 yılına kadar devam ettiğini belirten Türe, " Bu tarihten sonra Yargıtay yasalarına eklenerek yasal düzenleme getirilmiştir. Seçim dönemlerinde konuşma yapılması sakıncalı görünerek yapılamamıştır. Ancak bu dönemler dışında kutlanmıştır "diye konuştu.
Yargının geç karar verdiği yönündeki eleştirilerin kendilerini çok üzdüğünü belirten Türe, vatandaşların yargıya güvenmelerini istedi. 

Bursa Barosu Başkanı Asude Şenol ise, "Yeni adli yılın açılışını eski ve yeni problemlerle yapıyoruz. Bu mutlu bir kutlama değil, kornel bir faaliyet olarak kalıyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 10:55:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?