6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Yeni Anayasa'ya 'Evet'

MURADİYE PLATFORMU'NDAN YENİ ANAYASAYA 'EVET'

Bursa'da, anayasa değişikliğine destek veren Muradiye Platformu Dönem Başkanı Azmi Ayyıldız, referanduma 'evet' diyenlerin iktidar partisi olarak gösterilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Darüzziyafe'de bir araya gelen Muradiye Toplantıları Platformu üyeleri, referandumu değerlendirdi. Anayasaların, toplumların birlikte yaşama arzularına uygun olarak hazırlananan sosyal ve siyasi sözleşmeler olduğunu belirten Platform Dönem Başkanı Azmi Ayyıldız, değişiklik paketiyle vatandaşların yeni haklar kazanacağını söyledi.

Gerek devletin yapısı ve işlevsellliği, gerekse ferdin sorumluluk, hak ve hürriyetleri konusunda önemli adımlar atıldığını kaydeden Ayyıldız, referandumda 'evet' oyu kullacaklarını dile getirdi. Türkiye'deki anayasa gerçeğinin tamamen farklı olduğunu ifade eden Ayyıldız, "Maalesef ülkemizdeki anayasa metinleri, olağanüstü şartlarda, ihtilal ve darbelerin ardından toplumu yönlendirmek, yönetmek ve belli bir kalıp içinde tutup şekillendirmek için hazırlanan, oligarşik zihniyetin ürünleridir. Bunun somut örneği de 12 Eylül ihtilalinin ardından kabul edilen 1982 anayasasıdır. Bu anayasanın yapısı aynen devam etmektedir. Bu konuda toplumun bütün kesimleri hemfikirdir. Bizim arzumuz, toplumun bütün kesimlerinin mutabakatıyla hazırlanmış, zamanın ruhunu yansıtan, toplumumuzun bugünkü ve gelecekteki beklentilerini karşılayan, sivil, demokratik, katılımcı, özgürlükçü bir anayasadır. Eksik ve gediklerine rağmen oylanacak olan daha özgür bir anayasa beklentisidir. 12 Eylülde yapılacak anayasa değişiklik paketine 'evet' diyoruz" şeklinde konuştu.

"EVET DİYENLER İKTİDAR YANDAŞI OLARAK GÖRÜLMEMELİ"

Referandumda 'evet' oyu kullananların iktidar partisi yandaşı olarak etiketlenmemesi gerektiğini kaydeden Ayyıldız, "Beklentilerimizi karşılamasa da, referanduma sunulan mevcut anayasa değişikliği paketi incelendiğinde, bu değişiklikle daha demokratik ve özgür bir toplum yapısının hedeflendiği görülmektedir. Bu değişiklikleri, beklentilerimizi karşılayacak yeni anayasanın ilk adımı olarak görmekteyiz. Bu yaklaşımımız, politik tercihimizin bir yansıması asla değildir. Anayasa değişikliğinin bir seçim gibi yansıtılarak, 'evet' diyecek olanların iktidar partisinin yandaşları gibi gösterilmesi yanlıştır'' ifadelerini kullandı.

MURADİYE PLATFORMU'NDAN YENİ ANAYASAYA 'EVET'
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2010 Cumartesi 13:43:03
Güncelleme :7 Ağustos 2010 Cumartesi 16:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?